Proclamatie 2024

Proclamatie Ridder Ruud 1e

Wie Ruud de 1e
Ridder van de Oageler Keistenen in het joar 2024

Bie de gratie van ‘t Bestuur en oonze Presidenten közzn tut’n Een en Veartigsten Ridder van Oagel, maakt oe bekeend:

Dat, Tevens Old hoogheid van ’t Duushok, Thijs van de Beksmit, mien Adjudant wörd, met de passende titels:

 1. Dat wie onmönig bliede bint met, en trots bint op, onze kapel, de Keistenen bloazers. Wie d’r neur oetkiekt um elke kear wear samen met hun ergens ’n binnen te trekken. Wie noa dit portie veren, ze serieus wilt vroag’n, um elke kear as wie opkomt, het deuntje ( Hinde ) van “ Eye of the Tiger “ te spuln.
 2. Dat wie d’r dit Carnaval lever nig alleen veur stoat. En doarum wilt wie de Dames Road vroagn, of ze din doaren Road, én de Beloften, een dansje wilt learn. Bie voorkeur op het geweldige chiquitita. En natuurlijk möcht disse schoonheden zulf ok met daans’n.
 3. Dat wie die geweldige jongerenclub, hier oet de buurt, KPJ genaamd, oetneudigt um met te doon, an din mooie’n, en zeker nich Nutterlosen optocht in Oagel op din doarn vrijdagmiddag.
 4. Dat wie Annemarie van Tijink Bennie, an stelt as hoofd van de Wagenbouw, um zo de voortgang van het opknappen van de hooghedenwagen te waarborgen. Oh ja, 09 Februari 2024 mot het kloar wenn.
 5. Dat wie de kinder op de lägere school wilt vroagen, um geheel in het thema van de vlinders, iets moois te maken. Wie heb dacht an, ne mooie tekening, of knutselstuk van “Rupsje nooit-genoeg” veur de onderbouw. En an een heuse vlog over dit thema veur de bovenbouw.
 6. Dat wie alle Noaste buren van mien adjudant, mits ze zich ok een betke Keisteen veult, zult eren. Wie zult dit doon deur ze ne mooien Keisteen van formaat in de tuin te leggen.
 7. Dat die Voetballers van mien adjudant zien team - “Koscje -7” - de aftrap van het Frühshoppen verzorgt. Wie hopt doarbie dat ze zowel de eerste as de tweede helft aanwezig zult wean. Um zo in de dearde helft, samen met mie, van die overhearlijke Kippenboutjes van Damir te genieten.
 8. Dat Wie er natuurlijk van oetgoat dat oonze Vrij Gezellige kameroaden, Joost en Leon, van de partij bint. As effen kan in een lekker Hommelig päkke. Zodat ze, op wat von manier dan ok, een positieve invloed hebt op de kruisbestuiving, in welke vorm dan ok.
 9. Dat wie Henk Wiegink, steunpilaar van het voormalige Duushok, uitvinder van de Gehaktbal Bidon, alias Willy Wortel, wilt oetdaagn een heuse oetschoefbare potloodkoker te produceren. Zodat wij ok op hoogte onzen Scepter kunt zwaaien.
 10. Dat wie 17 januari met zien allen neur Koapman in Tillgte trekt. Um doar onder het genot van een hapje, van Harm, van Tonny, van Stengk Harry een heuse speciaal bier avond te holn. Um het echt gezellig te maken wilt wie de kersverse Groothertog met zien gevolg, en de Rotonde mannekes, hierbie van harte oetneudigen.
 11. Dat wie carnaval viert onder oons motto: Met dit potlood in de haand Geat niks te doar in Keistenen-Laand