1985-1986-1987

1985

De vierde Ridder van Agelo kwam tevoorschijn uit een Ormet melktank. Henk Wiegink werd, tot grote verbazing van zijn broer Jan, omgedoopt tot Ridder Henk I. Zijn Adjudant was in eerste instantie Louis Broekhuis. Deze werd echter in de loop van de carnavalsdagen ziek. Gerrit Kamphuis nam toen de rol van Reserve-Adjudant op zich. Ridder en Adjudant, maar ook hun hele gevolg worden in nieuwe kleding gestoken.

Tijdens de gala-avonden blaast de kersverse boerenkapel het eerste ALAAF. Toen klonk het al meerstemmig, hoewel dat waarschijnlijk niet de bedoeling was!

Het zuurkool eten bij Rouwers wordt aan het programma toegevoegd. Tijdens een bezoek aan de zieke Adjudant Louis, gaat Reserve-Adjudant Gerrit zodanig buiten zijn boekje, dat gevreesd wordt dat we een Reserve-Reserve nodig hebben. Gelukkig loop het met een sisser (lees: kater) af.

In het kader van het mestoverschot wordt Henk I afgevoerd in een ouderwetse mestkar.

 

1986

 
 
Ridder Jan I (Jan Burink) werd tevoorschijn gehaald uit een grote hamer. Zijn Adjudant was Gerrit Kamphuis (drie keer is scheepsrecht!)

Er wordt veel energie gestoken in de zaal. Tijdens de gala-avonden kunnen de toeschouwers het nieuwe decor, de boerderij van Broam, bewonderen. Nieuw is ook het gordijn dat door Jan Sanderink bediend kan worden. Op deze manier verloopt het gala-programma nog "gesmeerder". De boerenkapel verzorgt het eerste echte optreden tijdens de gala.

Het programma van de zondagmorgen wordt aangepast. De gekostumeerde klootschieterswedstrijd komt te vervallen en het frühschoppen wordt geïntroduceerd.

Later in het jaar, op 2 oktober om precies te zijn, wordt c.v. De Keistenen een echte vereniging door ondertekening van de notariële akte. De daarop volgende ledenwerfactie levert maar liefst 137 leden op!

1987

 
 
Op 17 januari wordt Ridder Jan I met een pruik van lang haar en dikke luizen afgevoerd. Zijn opvolger komt uit een groot Grolsch krat tevoorschijn, Ridder Henk II, oftewel Henk Sanderink, is de zesde Ridder van Agelo. Harrie Nijhuis wordt zijn Adjudant.

Diezelfde avond vieren we ook ons 5½ jarig jubileum onder de titel: "De helf(t) van Elf".

Er ontstaat grote consternatie wanneer blijkt dat het decor voor de gala spoorloos is verdwenen. Stad en land worden afgezocht, maar tevergeefs. We besluiten om een nieuw doek te laten vervaardigen. Wanneer dit nog maar net voltooid is, wordt het oude decor teruggevonden! Op 15 mei 1987 legt Ridder Henk I de eerste steen voor het Keistenenmonument dat tegenover de Residentie ligt.

Op de avond van zijn aftreden vindt de officiële opening van het monument plaats.