1982-1983-1984

1982

 
 
Carnavalsvereniging "De Keistenen" werd op 31 oktober 1981 officieel opgericht. Op 13 november 1981 wordt de eerste Ridder van Agelo tevoorschijn gehaald uit een levensgrote keisteen. Bennie Sanderink gaat vanaf dat moment als Ridder Bennie I door het leven.

Het carnavalsprogramma was nog erg beperkt. Op de eerste plaats waren er twee gala-avonden. Verder bracht Ridder Bennie I een bezoek aan de sleutelceremonie in Denekamp, hoewel hij daarvoor niet eens officieel was uitgenodigd! Het oudercomité maakte samen met enkele vrijwilligers een prachtige wagen voor Ridder Bennie I. Met die wagen namen we deel aan de optocht in Ootmarsum op zaterdagmiddag. Op zondagmorgen was er een gekostumeerde klootschieterswedstrijd op de Oppersveldweg voor alle inwoners van Groot en Klein Agelo. Op 12 november 1982 wordt Bennie I afgevoerd. Net als bij de gala-avonden, die hij zelf presenteerde, moest hij ook hier weer zijn medewerking verlenen. We hadden afgesproken dat Bennie tijdens de bingo "onwel" zou worden, zodat wij genoodzaakt waren om hem in een ziekenauto af te voeren.

1983

 
 
Op 22 januari wordt een levensgrote spuit het café binnengereden. Even later komt daaruit de tweede Ridder tevoorschijn: Louis Broekhuis alias Lodewijk I. Hij vindt dat een Ridder niet in zijn eentje het Agelose carnaval kan voorgaan en benoemt daarom Jan Wiegink als zijn Adjudant. Voor het eerst wordt de Keisteen opgegraven als teken van de start van het nieuwe carnavalsseizoen.

Aan het programma wordt een extra gala-avond toegevoegd in verband met de grote belangstelling. Ook het ziekenbezoek deed zijn intrede. Ridder Lodewijk I en zijn Adjudant Jan bezochten alle zieke mensen van Agelo.

Lodewijk I wordt op 21 januari 1984 afgevoerd door de Aogeler Jagers: Jan Tijink en Johan Stevelink.

1984

 
 
21 januari wordt voor Gerrit Kamphuis een onvergetelijke dag. Uit een grote "dikbil" komt hij als Ridder Gerrit I tevoorschijn. Onder invloed van een paar borreltjes om de zenuwen weg te werken roept hij luid: "Olaaf!!" Hij benoemt Bennie Sanderink als zijn Adjudant.

Ridder Gerrit I opent niet alleen de eerste langlaufbaan van Agelo, maar legt ook de eerste steen van de kleedruimte bij de klootschietersbaan. De gala-avonden worden verplaatst naar de kantine van camping De Haer. Voor het eerst organiseren de Keistenen in samenwerking met het oudercomité het kindercarnaval. Het hoogtepunt daarvan is het "Kleintje Gala" in de Residentie.

In november wordt de eerste aanzet gegeven tot het oprichten van een boerenkapel. Met behulp van financiƫle acties worden de instrumenten aangeschaft. Lenie Lansink is bereid om de leden van de kapel les te geven.

Aan het einde van zijn regeerperiode wordt Ridder Gerrit I afgevoerd in een varkenskooi.