1988-1989-1990

1988

 
 
Andermaal kijkt een bestuurslid flink op zijn neus wanneer blijkt dat zijn broer de nieuwe Ridder van Agelo is. Dat overkwam dit jaar Theo Scholte Lubberink. Zijn broer Jos kwam als Ridder Jos I uit een levensechte keisteen. Hij benoemde zijn neef Alwie Scholte Lubberink als zijn Adjudant.
Het "Kleintje Gala" wordt verplaatst naar de lagere school. Na de optocht is er een gezellig samenzijn in de Residentie.
Op uitnodiging van de Spekscheeters uit Vasse brengen we voor het eerst een bezoek aan het "Spekscheeters speklappen Rosenmontag nachmittag spektakel”.
Ridder Jos I en Adjudant Alwie worden in een twee-persoons "fietsbed" afgevoerd.

 

1989

 
 
Op 7 januari wordt de achtste en tevens jongste Ridder van Agelo bekend gemaakt. Harrie Droste en Wim Stevelink voeren als Ridder Harrie I en Adjudant Wim het Agelose carnaval aan.

Tijdens de jaarlijkse sleutelceremonie betrekt de nieuwe burgemeester, Mr. F. Willeme, ook de buurtschappen bij de sleuteloverhandiging. De grote sleutel is uiteraard voor de Prins van Denekamp. De Hoogheden van de andere verenigingen ontvangen een kleine sleutel. Harrie I neemt de "sleutel van Agelo" in ontvangst.

Bij zijn aftreden krijgt hij van de vereniging een zogenaamde "turbo-voegspijker" aangeboden, zodat hij in zeer korte tijd de achterop geraakte werkzaamheden kan uitvoeren.

1990

 
 
De opvolger van Harrie I wordt gevonden in de persoon van Jan Venhuis. Op 13 januari komen Ridder Jan II en Adjudant Ben ter Brake uit de inmiddels gebruikelijke keisteen.

Voor het eerst wordt de woning van een Ridder niet alleen opgesierd met een boog van de noabers, maar eveneens met een verlicht bord van "CV de Keistenen". De naam van de Ridder staat hierop vermeld.

Het totale carnavalsprogramma blijft in grote lijnen gelijk aan dat van het vorige jaar. Zowel Ridder als Adjudant hebben er duidelijk zin in. En onder het motto van de Adjudant "Het geet mie nig makkelijk te gek!" wordt het een bijzonder geslaagd carnavalsjaar.
Ridder Jan wordt afgevoerd op een fiets, die aan de voorkant is voorzien van een grasmaaier.