2018

Terug

Ruud Sanderink Keisteen van het jaar!

Ruud Sanderink is benoemd tot Keisteen van het jaar 2018. Deze titel wordt jaarlijks door onze vereniging toegekend aan iemand die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor het carnaval in Agelo of voor Agelo in het algemeen.

Ruud, woonachtig in Oldenzaal met Kim en zoon Joep (en hun tweede kindje in aantocht), is al enige tijd vorst van de Raad van Elf. 11 jaar geleden begonnen als broekie in de Raad van Elf, ontpopte hij zich al snel als degene die van alles voor die Raad van Elf regelt en organiseert. En dat lukt heel vaak zoals ze hadden afgesproken. Die mangs hardhorige Raad van Elf-leden begonnen zowaar in het gareel te lopen! De benoeming tot Vorst was dan ook logisch. 

Ruud is de initiator van de beruchte Schapvergadering van de Raad van Elf, waarbij het hoogtepunt van de Schapvergadering niet de rondvraag maar de klaagronde is. Hierin wordt zonder omwegen verteld wat niet goed is……… en aan het schap gaat uiteraard duidelijkheid voor omslachtigheid. De Raad van Elf is onder leiding van vorst Ruud doorgegroeid tot een zeer hechte club, die ook buiten carnavalstijd zeer actief is: fietstochten, jachtdagen en feestjes. Heel wat programmaonderdelen worden door Ruud afgestemd met de hoogheden van dat jaar, met de Raad van Elf, de Keistenenbloazers en andere betrokkenen. Vervolgens regelt Ruud de tijden, de botteliers, het vervoer en noem maar op. De Keistenen hebben er geen omkijken naar, alles is gewoon geregeld.

Ruud heeft ook een aantal gala’s als artiest op het podium gestaan, samen met zijn kameraden van het Duushok. Tevens is Ruud lid geweest van de Pers- en Boekjescommissie.

Gezien al deze werkzaamheden is het bestuur tot de conclusie gekomen dat de titel “Keisteen van ’t Joar 2018” meer dan terecht aan Ruud wordt verleend. Tevens is Ruud benoemd tot lid van verdienste van CV De Keistenen.

Ruud Sanderink Keisteen van het jaar!