2011

Terug

Einde Chinese jaar

Een Chinees jaar wordt afgesloten en een nieuw Amerikaans jaar wordt geopend. De oude hoogheden worden uitgezwaaid en de nieuwe worden verwelkomd. Kortom het is weer tijd voor Carnaval. Met het gebruikelijke Agelose kwartiertje als uitloop, begonnen Ridder Willem en Adjudant Theo aan de bingo. Na de eerste ronde was het de beurt aan de aftreedcommissie om de hoogheden af te voeren.

Beiden hebben een kantoorbaan in de bouwwereld. Vandaar dat ze een stoel als bouwpakket kregen om zelf hun aftreed-karretje op te bouwen. Voor deze opdracht kregen ze 30 seconden de tijd om de stoel in elkaar te zetten en het karretje te versieren. Als dit niet binnen de tijd gebeurde, kregen ze als opdracht om in de zomer een feest te organiseren voor de raad van 11 en de kapel. Gelukkig mondde dit voor ons uit in een nieuw organisatie duo voor een feestje in de zomer. Hierop volgend ontdeed het ABC, Ridder Willem en Adjudant Theo van hun kledij en waren ze Ridder en Adjudant af.
 
Na de rondes Bingo die nog gespeeld moesten worden, kwamen twee Amerikanen met de Kei de Residentie binnenvallen. Aan de hand van de aanwijzingen werd de nieuwe Ridder van de Keistenen bekend gemaakt. Met zijn 2 meter en 7 centimeter is Ridder Clemens Mensink de grootste ridder tot nu toe. Maar carnaval vieren doe je niet in je eentje, als grote verrassing kwam adjudant Hans Lubbers hem vergezellen en was het duo compleet.
 
De steek werd opgezet en het werd tijd voor de eerste plichtplegingen van Ridder Clemens met het voorlezen van de proclamatie. Hierop werd bekend gemaakt dat het carnaval in het carnavalsweekend terug gaat naar café-restaurant Groot Agelo. Daarna gingen we met zijn allen naar buiten voor het ‘Mater Terra’ en het nodige vuurwerk. Na deze plichtplegingen kregen de aanwezigen de gelegenheid om de nieuwe hoogheden te feliciteren en barstte er met behulp van de kapel een feestje los.
 
Om nog eventjes deze geweldige avond af te sluiten nodigde Ridder Clemens ons uit om met zijn allen naar zijn huis te komen om daar het feest voor te zetten. En onder het genot van een Agelóóóóós eitje en een drankje ging het feest zoals gewoonlijk door tot in de vroege uurtjes…

Einde Chinese jaar