Carnaval 2024

Terug

Onvergetelijk Keistenengala 2024

In het eerste weekend van februari was het weer gezellig druk in de kantine van camping de Haer in Agelo; het Keistenengala stond op het programma. Het publiek genoot drie uitverkochte avonden lang met volle teugen. Niet alleen het Keistenenthema vlinders kwam terug in zowel de aankleding van de zaal als tijdens het gala, ook de Franse taal was een rode draad.

Na het welkomstwoord van president Theo Scholte Lubberink – hij trapte af in het Frans – en de Keisteenzangeressen die het nummer ‘As vlinders’ brachten, was het tijd voor de Ode aan de Ridder. Gijs Aarnink en Wessel Vrerink betraden in een vrachtwagen het podium, op de welbekende tonen van ‘Sand’rink straat’ (melodie van Sesamstraat). Ze vertelden over het A-merk van Agelo; de Sanderinks, terwijl ze samen op weg waren naar Oostenrijk.

Hierna lieten de junior dansmarietjes – 7 meiden maar liefst – hun kwaliteiten zien tijdens een wild wild west dans. Kylie en Shirley Steghuis, Hanne Tijink, Pien Bruns, Dycke en Hinke Scholten Linde en Annemarie Velthuis lieten de hele zaal mee swingen. Daarna kwamen ‘twinfluencers’ Hein en Boet Arens al vloggend het podium op. De heren zijn 24/7 druk met ‘de socials’ en vertelden over hun zware leven met veel te veel prikkels. Ze wisselden dit af met een aantal van hun grappige vlogs in beeld. Vervolgens werd het Agelose nieuws van het afgelopen jaar eens goed besproken door vader en zoon Jan en Tim Stevelink, ondersteund door passend beeldmateriaal. Wat er toch niet allemaal op social media voorbij komt…

Vervolgens kwamen niet de aanhangers van de bekende groep Extinction Rebellion het podium op, maar climate heroes Kees Schutte en Sietse Arens van Aogel Rebellion. Ze droegen allerlei oplossingen aan voor het klimaatprobleem, ondersteund door de zang van Ellen Haarhuis die ‘a hero’ zocht. In de pauze zorgden de Keistenenbloazers ervoor dat de toch al goede stemming in de zaal nóg beter werd.

In de tweede helft van de avond betraden eerst de playbackboys Dirk Stevelink, Hidde Scholten Linde, Daan Hulsmeijers, Jasper Brons, Jurre Stevelink en invaller Gijs het podium. Ze kregen de sfeer er goed in met allerlei bekende nummers. Vervolgens werd het podium omgetoverd tot de plat-Amsterdamse koffiezaak van Sophie Stevelink. Zij had als randstedeling heerlijke gesprekken met haar klant Hanneke Velthuis-Haarhuis, die eenmalig (?) het plekje overnam van Charlott Rikkink.

Het publiek genoot vervolgens van de bijdrage van de senioren danseressen Romee en Silke Hampsink, Silke Scholten, Daniek Scholte Lubberink en Loes Stevelink, die met hun energieke jungledans veel indruk maakten. Ze wonnen er tijdens het Dansmariekeconcours in Fleringen een mooie vierde plaats mee.

Een prachtig stuk was dat van Erik Wiegink, Erik en Koen Damink en Teun Huirne. Ze lieten het publiek volop meegenieten van hun plannen, nu zij camping de Haer hadden overgenomen en omgetoverd hadden tot het grootschalige Franse Camp du charmé. In woord en beeld lieten zij van alles zien; een klimbos, een prachtig zwembad met grote glijbanen en natuurlijk een mooi restaurant met een grote zaal voor de Keistenen waar het gala de plek krijgt die het verdient.

Gedurende de hele avond zorgden de Keisteenzangeressen - Annemarie Stevelink, Ellen Haarhuis, Carien Oude Lashof en Rolinde Pikkemaat - meerdere keren voor prachtige muzikale ondersteuning. Net als in het vorige stuk speelde nu bij hen de Franse taal ook een belangrijke rol. De dames maakten als het ware een derde seizoen van het televisieprogramma Chansons, door allerlei voornamelijk Franstalige nummers op hele mooie wijze ten gehore te brengen.

Volgens traditie sloten broers Rob en Bert Damink het Keistenengala geweldig af. In geuren en kleuren vertelden ze op hilarische wijze over de nieuwe fase van hun leven, nu ze (bijna) 40 zijn. Over de struggles van een langdurige relatie, en hoe moeilijk het leven wel niet kan zijn met kleine kinderen. Met ontzettend herkenbare anekdotes zorgden ze ervoor dat het publiek soms niet meer bijkwam. Met deze heren weet je niet half wat je te wachten staat!

Elke avond werd afgesloten met het massaal meegezongen Aogels volkslied. Alle aanwezigen gingen na een groot applaus richting de gala-artiesten en allen die meegeholpen hebben, met een grote glimlach op het gezicht naar huis!

Foto's

Benieuwd naar alle foto's? Die bekijk je hier.

Onvergetelijk Keistenengala 2024