Carnaval 2024

Terug

Koen en Irma Damink Keistenen van het jaar

Het bestuur van onze vereniging heeft Koen en Irma Damink benoemd tot ‘Keisteen van ’t Joar 2024’. Op de laatste avond van het Keistenengala ontvingen ze de titel, het beeld ‘De Ageloër’ en het bijbehorende certificaat.

Aogeler Rund
Koen en Irma zijn met hun bedrijf Aogeler Rund gevestigd in hartje Agelo en houden het authentieke en monumentale Agelose boerenerf in leven met unieke bezigheden. Op hun boerderij is voor jong en oud van alles te beleven en te zien; zo leidt het kenmerkende klompenpad jeugdigen langs allerlei dieren en er is een minibibliotheek. Er is zelfs een heuse ‘buurtsuper’ in de vorm van automaten met lokale vlees- en zuivelproducten (waarvan rundvlees van eigen stieren) en een boerderijwinkel. Met behulp van een heel team medewerkers uit de omgeving wordt agrariërs een helpende hand geboden met onder andere voerwagens en hun bezorgservice.

Gastvrijheid
Daarnaast brengt familie Damink inwoners van Agelo en omstreken samen op hun erf door onder andere slachtdagen, rondleidingen en het inzamelen van oud papier. Door hun uitzonderlijke gastvrijheid zorgen zij voor leven in de brouwerij en een groot saamhorigheidsgevoel in onze buurtschap.

Betrokkenheid
Tenslotte zijn Koen en Irma beiden zeer actief betrokken bij De Keistenen. Irma is onder meer tien jaar bestuurslid geweest. Koen is al jarenlang muzikant bij de Keistenenbloazers, hij is actief op het Keistenengala en was in 2013 adjudant van de vereniging.

Bruisend middelpunt
Met al hun bezigheden is het boerenerf van familie Koen en Irma uitgegroeid tot een bruisend middelpunt van Agelo. Met de benoeming van Keistenen van het Joar willen we daar namens De Keistenen onze dank voor uitspreken.

Over de titel
CV De Keistenen uit Agelo kent jaarlijks de eretitel ‘Keisteen van ’t Joar’ toe aan een Keisteen, die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor het carnaval in Agelo of voor Agelo en haar inwoners in het algemeen. Deze uitreiking vond traditioneel weer plaats tijdens het Keistenengala en ging gepaard met het overhandigen van het kenmerkende beeld ‘De Ageloër’. 

Koen en Irma Damink Keistenen van het jaar