Carnaval 2024

Terug

Hoogheden Ridder Ruud 1 en Adjudant Thijs

In een bomvol café Groot-Agelo zijn afgelopen zaterdag weer twee hoogheden uit de kei gekomen. Ridder Ruud I liet zich zien aan het nieuwsgierige publiek. Als eerste officiële daad stelde hij zijn Adjudant Thijs aan, om samen de Keistenen het komende carnavalsseizoen voor te gaan.

De laatste jaren hebben de Keistenen de opkomst telkens op de laatste zaterdag van het jaar, tussen de kerstdagen en de jaarwisseling. Op zaterdagavond 30 december kwamen de carnavalsvierders samen bij Café Groot-Agelo. Natuurlijk waren er veel Keistenen aanwezig, maar ook onze noabers uit Ootmarsum en Oud-Ootmarsum waren van de partij, naast nog meer verenigingen uit de buurt.

Al vroeg op de avond was het een drukte van belang in de residentie. Ridder Bryan en Adjudant Niek traden namelijk af na hun regeerperiode. Dit aftreden werd verzorgd door de oud-hoogheden, waarbij Bryan en Niek nu zijn opgenomen. Ze kregen de rode steek opgezet en werden vervolgens afgevoerd van het podium.

Het café stroomde ondertussen steeds voller, en ondertussen bliezen de Keistenenbloazers verschillende nummers, dat de stemming nog verder verhoogde. Wat een sfeer! Volop werd gespeculeerd over de nieuwe hoogheden, waarbij iedereen het natuurlijk zeker wist… Maar ook weer niet.

Voordat de nieuwe hoogheden bekend werden gemaakt betraden twee mystery guests het podium. De mystery guests waren omgetoverd tot honden, waardoor het onduidelijk was wie deze personen waren. Het publiek mocht tegen betaling vragen stellen om de identiteit te kunnen achterhalen. Na een aantal vragen was het voor meerdere mensen duidelijk wie de personen in de pakken waren: Anne en Henk Winkelhuis. Omdat meerdere mensen het goed hadden, moesten zij het tegen elkaar opnemen met een spannende benaderingsvraag. De winnaar ging er met een mooie prijs vandoor.

Om exact 11 voor half 11 arriveerde dan eindelijk de bekende Keisteen waarin beide hoogheden verscholen gingen. Er werd ruimte gemaakt bij het podium, waarna de ridder en adjudant na de laatste aanwijzingen bekend werden gemaakt. Ridder Ruud I en Adjudant Thijs voeren de Keistenen dit carnavalsjaar aan.

Ridder Ruud Sanderink woont samen met zijn vrouw Kim en kinderen Joep en Fem aan de Enktermorsweg in Agelo en is in het dagelijks leven werkzaam bij Architom Architecten, waar hij druk is met architectuur op maat tot aan het aanvragen van vergunningen. Hij is zeker geen onbekende in het carnaval, want hij was jarenlang de Vorst van de Raad van 11 bij de Keistenen.

Zijn adjudant Thijs Lansink is mede-eigenaar van Kuipers Logistics B.V. in Oldenzaal, waar hij de functie van controller vervult. Hij is woonachtig in Ootmarsum, samen met vrouw Leonie en kinderen Jidde en Elle. Hij werd geboren in Agelo en is voormalig penningmeester van de Keistenen. Samen met Google Maps is hij er nog steeds stellig van overtuigd dat hij in Agelo woont en niet in Ootmarsum.

De twee gaan dit carnavalsjaar door met de volgende lijfspreuk: “Met dit potlood in de haand, Geat niks te doar in KeistenenLaand!”

Hoogheden Ridder Ruud 1 en Adjudant Thijs