Carnaval 2020

Terug

Ridder Daan 1 en Roy hoogheden C.V. de Keistenen

Op 28 december zijn tijdens de opkomst van C.V. de Keistenen hoogheden Ridder Daan de 1e en Adjudant Roy uit de kei verschenen. Met veel enthousiasme stelden zij zich voor aan het bomvolle café.

Net als voorgaande jaren was het op de laatste zaterdag van het jaar weer keigezellig in café Groot-Agelo tijdens de opkomst van de 39e Ridder van de vereniging. Daan ter Horst stelde zich als kersverse Hoogheid voor en als eerste officiële daad stelde hij zijn Adjudant Roy Nieuwe Weme aan.

Daan ter Horst woont samen met zijn vriendin Charlott Rikkink aan de Alleeweg op erve Poolboer aan de rand van Agelo. In het dagelijks leven is hij werkzaam als meewerkend voorman bij de Firma Gerwers te Tilligte. Alhoewel Ridder Daan geen carnavalsverleden in Agelo heeft, is hij een ervaren carnavalist als gewezen lid van de Raad van Elf bij de Waterpönskes in Tilligte.

Adjudant Roy Nieuwe Weme is als gewezen Opperslepper van de Hènige Slepvèènt ook al zo’n ervaren carnavalsvierder. Hij woont samen met zijn vriendin Brigitte Oude Booyink aan de Enktermorsweg te Agelo. Vanaf dit adres bestiert hij zijn eigen bedrijf Nieuwe Weme Infra. Vanuit deze professie adviseert hij bedrijven en overheden omtrent infrastructurele projecten en is hij desgewenst in te zetten als projectleider.

Deze toch wel redelijke verse inwoners van Agelo hopen er samen met de gehele Keistenenfamilie een mooi feest te maken, om zo met een sneltreinvaart midden in de Agelose gemeenschap te staan. Ze doen dit gesteund door het thema ‘Wie hangt de beest oet op de boerderie’ en hun lijfspreuk: ‘Effen gen boer’n, gen stikstof, gen gezeur. Met disse import geat ’t carnaval wah deur.’

Ridder Daan 1 en Roy hoogheden C.V. de Keistenen