Carnaval 2020

Terug

Onvergetelijk Keistenengala 2020

Het Keistenengala in Agelo was er weer één om niet te vergeten. Het publiek tijdens de drie uitverkochte avonden genoot met volle teugen.

Na het welkomstwoord van president Theo Scholte Lubberink werd het spits afgebeten door Gijs Aarnink en Wessel Vrerink, met hun Ode aan de Ridder. Als leden van de Waterpönskes uit Tilligte en de Hènige Slepvèènt uit Oud-Ootmarsum betraden ze het podium. Ridder Daan 1 en Adjudant Roy zijn hier hun carnavalscarrière namelijk begonnen. De Keisteenzangeressen Annemarie Stevelink, Rolinde Pikkemaat, Carien Oude Lashof, Ellen Haarhuis en Nienke Scholte Lubberink vroegen zich vervolgens muzikaal af of het Keistenenthema ‘Wie hangt de beest oet op de boerderie’ wel bij de ridder en de adjudant past. ‘Könt ze  melk’n’ luidde de titel van het lied dat ze heel mooi brachten. Gedurende de hele avond zorgden de Keisteenzangeressen voor prachtige muzikale ondersteuning, onder andere door het nummer Rollercoaster van Danny Vera op geheel eigen wijze en met een mooie nieuwe Twentse tekst te brengen.

Na het eerste nummer van de zangeressen redden Tim Stevelink en Monique Wiegink veel relaties en gaven ze ‘goede’ adviezen tijdens hun stuk ‘Keesboer Relatietherapie’. Vervolgens werd het Agelose nieuws van het afgelopen jaar eens goed besproken door Kees Schutte, samen met zijn nieuwe galapartner Sietse Arens. Ondersteund door passend beeldmateriaal hadden ze de lachers op hun hand. Daarna brachten de dansmarietjes Evi Droste, Daniek Scholte Lubberink, Myrthe en Bente Scholten Linde, Loes Stevelink en Silke Scholten een indrukwekkende dans op een stoere medley. De samenstelling van de groep was elke avond anders. Op zaterdag deed ook begeleider Jeske Groothuis mee, zodat de van te voren goed ingestudeerde dans gewoon uitgevoerd kon worden. Erik Wiegink, Koen Damink en Marcel Oude Voshaar belichtten vervolgens met veel humor actuele thema’s: de stikstof, PFAS en de leefbaarheid op het platteland. PFAS hoeft blijkbaar geen probleem te zijn; Perfect Florerende Agelose Stront. In de pauze zorgden de Keistenenbloazers ervoor dat de stemming in de zaal nóg beter werd.

De nieuwe lichting playbackboys én -girl hadden weer een mooie mix van muziek en wat cabaret. Silke Hampsink, Daan Hulsmeijers, Jasper Brons en Jurre en Dirk Stevelink sloten hun stuk af met het nummer ‘De boer dat is de kearl’. Broers Hein en Boet Arens en Sam ten Oever zijn doorgestroomd vanuit de playbackboys en brachten voor het eerst een buut. Ze lieten zien wat er gebeurt als je de verkeerde afslag neemt op weg naar het boerenprotest in Den Haag en per ongeluk verzeild raakt op de Wallen in Amsterdam. Yogamatties Charlott Rikkink en Sandra van der Aa herstelden vervolgens de balans in de zaal met een prima act. Hoe ze dat deden? “’n Teug haal’n… en oetpoes’n!” Volgens traditie sloten broers Rob en Bert Damink het Keistenengala af. Hadden ze het al zwaar tijdens de zwangerschap, waar ze vorig jaar tijdens het gala over vertelden, de baby- en peuterjaren hakken er bij deze papa’s ook behoorlijk in. Gelukkig hebben ze zelf een handleiding ontwikkeld die veel hulp bood.

De drie avonden werden afgesloten met het massaal meegezongen Aogels volkslied. Alle aanwezigen gingen met een grote glimlach op het gezicht naar huis! Bekijk snel de foto's om het te herbeleven!

Aandacht in de media

Onvergetelijk Keistenengala 2020