Carnaval 2020

Terug

Marietje Stevelink benoemd tot Keisteen van het jaar

Marietje Stevelink is tijdens het Keistenengala op 15 februari benoemd tot Keisteen van het jaar 2020. Deze titel wordt jaarlijks door onze vereniging toegekend aan iemand die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor het carnaval in Agelo of voor Agelo in het algemeen.

De meesten kennen Marietje als één van de vaste naaisters van de kledingcommissie, maar daarnaast ze is natuurlijk gewoon een BA’er (Bekende Agelo’er). Ze staat aan het hoofd van een heuse carnavalsfamilie: haar zonen hebben het onder andere geschopt tot Adjudant en Ridder, Keistenenbloazer en gala-artiest. Bijzonder is ook dat al haar kleinkinderen inmiddels meerdere keren op het podium van het Keistenengala hebben gestaan. Geen oma uit Agelo doet haar dat na.

Marietje maakt inmiddels al 15 jaar deel uit van de kledingcommissie. Mede door haar kwaliteiten als naaister zijn de Keistenen inmiddels al aardig wat keren in de prijzen gevallen: topnoteringen in de optocht van Albergen en Ootmarsum, waar de afgelopen twee jaren de eerste prijs in de wacht werd gesleept. Al ruim voor de zomer komt de kledingcommissie bijeen om de pakken voor het jaar erop te bedenken en te ontwerpen. Na de zomer gaat het helemaal los, door minimaal twee avonden per week te naaien. Uiteraard is het gezellig om zo actief te zijn met de dames van de kledingcommissie. Toen een aantal jaar geleden geen pakken hoefden te worden genaaid, vond Marietje dat een saai jaar: “niks an”.

Naast haar vele werkzaamheden voor CV De Keistenen, heeft Marietje Stevelink, samen met haar schoonzuster Marietje, heel wat jaren de lagere school ’n Boaken schoongemaakt. Bovendien heeft ze jaarlijks geholpen met de actie kerkbalans, en is ze komende maand voor de 20e keer actief op de stempelpost bij de Midvastenloop. Bijzonder is dat Marietje onlangs 80 jaar is geworden en nog lang niet van plan is te stoppen!

Gezien al deze werkzaamheden, haar jarenlange inzet binnen en buiten het carnaval, is het bestuur tot de conclusie gekomen, dat de titel “Keisteen van ’t Jaar 2020” meer dan terecht aan Marietje Stevelink wordt verleend. Door de kunstenaar Berend Seiger is Agelo treffend verpakt in het bronzen beeld “De Ageloër”. Dit bronzen beeld hoort bij het toekennen van de eretitel. Tevens is Marietje Stevelink benoemd tot lid van verdienste van CV De Keistenen.

Marietje Stevelink benoemd tot Keisteen van het jaar