2017

Terug

Agelo down under tijdens Keistenengala

De kantine van camping de Haer zat afgelopen donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond bomvol. Het 36e Keistenengala vond er plaats en dit stond weer garant voor een geweldig gevulde avond vol zang, dans en sketches.  

Het gala werd geopend door hoogheden ridder Kees de 1e en adjudant Roy. Zij werden het podium op begeleid door dansmarietjes Myrthe Scholten Linde, Sophie Stevelink, Evi Droste, Loes Stevelink en Daniek Scholte Lubberink. Vervolgens was het de beurt aan Keisteenzangeressen Carien oude Lashof, Ellen Haarhuis, Sanne Aarnink en Rolinde Pikkemaat die met hun versie van Wannabe van de Spice Girls het publiek meteen mee down under namen. Ook een aantal andere keren betraden zij het podium, onder andere met een indrukwekkende mix van zang en dicht, begeleid door presentator Theo. Hij benoemde een aantal korte Agelose actualiteiten en elke tekst van hem werd door de zangeressen perfect ondersteund met een bijpassend nummer. Hierna stond er wel iets heel bijzonders op het programma: de Ode van de Ridder werd gebracht. Ditmaal echter niet door Kees Schutte, die dit jaar hoogheid is, en Erik Wiegink, die in een ander stuk te zien was, maar door de vaders van de hoogheden: Gerard Schutte en Henk Alberink. De heren hebben de familie en vrienden van de hoogheden eens goed ondervraagd en dit resulteerde in een prachtige en onthullende vertelling over Kees en Roy. Na dit optreden lieten de dansmarietjes een geweldige dans zien. Vervolgens werden alle Agelose gebeurtenissen in 2016 door René Stevelink en Harry Arens onder de loep genomen aan de hand van krantenknipsels, Facebook posts en videobeelden, in ‘Aogel dreait deur’. Vrijwel geen Ageloër werd bespaard in dit komische stuk. In het Agelose sprookje ‘Roadslatke’ moest Koen Damink als Roadslatke een mysterieus kistje bij oma afleveren. Erik Wiegink nam het publiek mee in het verhaal als verteller en Marcel Voshaar speelde de Ageloërs die Roadslatke op haar muzikale weg naar oma allemaal tegenkwam.

Na de pauze kwamen de playbackboys op het podium. Hein en Sietse Arens, Tim Stevelink en Jop Droste brachten de stemming er goed in met hun playback en dans. Hierna waren Wessel Vrerink en Gijs Aarnink de quizmasters van ‘Lekker leep’. In vooraf opgenomen filmpjes zagen we verschillende mensen de grootste lol hebben bij het beantwoorden van diverse vragen. Aan het publiek de vraag of zij voor antwoord A of B zouden gaan. Vervolgens betraden Erik Damink en nieuwkomer Michel Oude Kotte het podium. Local Erik legde Michel, een import Ageloër, door middel van Het Grote Handboek ter Inburgering in Aogel eens haarfijn uit hoe hij zich dient te gedragen in Agelo, in de geweldige sketch ‘Woar bi’j van’. Zoals altijd waren de laatste artiesten broers Rob en Bert Damink. Zij zaten ditmaal in de begrafenisbranche en probeerden op komische wijze heel speciale herintredingskisten aan de man te brengen. De Keistenenbloazers zorgden gedurende de hele avond voor gezellige muzikale ondersteuning.

Het gala werd traditioneel afgesloten met een dankwoord voor alle betrokkenen bij het carnaval in Agelo en het volkslied van Agelo, dat uitbundig werd meegezonden. Hiermee kwam een eind aan weer drie geweldige gala-avonden in Agelo!

Foto's gala

Bekijk hier de foto's van het gala!

Agelo down under tijdens Keistenengala