2016

Terug

Harrie Droste Keisteen van het jaar 2016

In het jaar 2016 is Harrie Droste door het bestuur uitgeroepen tot Keisteen van ’t joar. Op de laatste succesvolle gala-avond in het bomvolle theater de Haer werd het beeld aan hem uitgereikt.CV De Keistenen uit Agelo kent jaarlijks de eretitel “Keisteen van ’t Joar” toe aan een Keisteen, die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor het Carnaval in Agelo of voor Agelo in het algemeen. Door de kunstenaar Berend Seiger is Agelo treffend verpakt in het bronzen beeld “De Ageloër”. Dit bronzen beeld hoort bij het toekennen van deze eretitel.

In het jaar 2016 is Harrie Droste door het bestuur uitgeroepen tot Keisteen van ’t joar. Op delaatste succesvolle gala-avond in het bomvolle theater de Haer werd het beeld aan hem uitgereikt.

Actief op de achtergrond 
Al jarenlang is Harrie actief voor CV De Keistenen, meestal op de achtergrond. Harrie heeft vele jaren zijn schuur beschikbaar gesteld voor de wagenbouw en hij maakt al jaren deel uit van de zaalcommissie, welke de zaal van Camping De Haer geheel ombouwt tot een geschikte locatie voor het gala. Bij de Raad van Elf is Harrie niet meer weg te denken, hij maakt hier inmiddels meer dan 25 jaar deel van uit: als jong broekie binnengekomen is hij inmiddels de nestor van deze club (zo oud is hij trouwens ook weer niet….). In het verleden heeft Harrie jarenlang deel uit gemaakt van het bestuur van CV De Keistenen.

In 1989 trad Harrie pas echt op de voorgrond door als Ridder Harrie I het carnaval in Agelo voor te gaan, samen met Wim Stevelink. Een paar jaar later was hij adjudant met Ridder Henk Heerink in het jaar 2000. Buiten het Carnaval, maar binnen Agelo, is Harrie actief (of actief geweest) voor KV Wilskracht en als erkend fokker van Welsh Pony’s. Gezien al deze werkzaamheden, zijn jarenlange inzet en het jarenlange gastvrije gebruik van zijn schuur is het bestuur tot de conclusie gekomen, dat titel “Keisteen van ’t Joar 2016” meer dan terecht aan Harrie Droste wordt verleend. Tevens wordt Harrie Droste benoemt tot lid van verdienste van CV De Keistenen.