2016

Terug

Agelo drie avonden in hogere sferen tijdens Keistenengala

Het publiek van het 35e Keistenengala in Agelo heeft optimaal genoten van een heerlijke avond uit. Tijdens de drie uitverkochte avonden kwamen er weer tal van mooie nummers, goede sketches en gave dansen voorbij.



Het publiek van het 35e Keistenengala in Agelo heeft optimaal genoten van een heerlijke avond uit. Tijdens de drie uitverkochte avonden kwamen er weer tal van mooie nummers, goede sketches en gave dansen voorbij.

Na een woord van welkom en de hoogheden Gerard en Jan die begeleid door de dansmarietjes op het podium kwamen, openden de Keisteenzangeressen het gala met een mooie muzikale ode. De dames Carien oude Lashof, Evelyn Broekhuis, Ellen Haarhuis en Annemarie Stevelink hadden er dit jaar versterking bij in de vorm van Rolinde Pikkemaat. Zij maakte haar debuut op het podium van de kantine van camping de Haer.

Vervolgens was het de beurt aan Erik Wiegink en Kees Schutte met hun Ode aan de ridder. Mooie en grappige verhalen van zowel ridder als adjudant kwamen voorbij, zodat het publiek ze beter kon leren kennen. Het blijkt dat de ridder diverse ‘haan’ uitspraken heeft, zoals “Als de haan drie keer kraait, is de hen weer genaaid”.

De drie dansmarietjes Sophie Stevelink, Daniek Scholte Lubberink en Evi Droste stonden met een ouderwetse polka op het podium. Zij waren tijdens deze onmisbare galadans goed op elkaar ingespeeld en lieten een mooie dans zien.

Hierna was het tijd voor het vaste item Aogel dreait deur. Alle gebeurtenissen van 2015 werden door René Stevelink en Harry Arens onder de loep genomen aan de hand van krantenknipsels en videobeelden. Hoewel een kleine buurtschap, blijkt dat er in Agelo heel wat gebeurt. Vrijwel geen Ageloër werd gespaard in dit komische stuk.

De Keisteenzangeressen openden het gala al en kwamen vervolgens op het podium met een mooie medley. Onder andere I will follow him uit de film Sister Act werd heel bijzonder ten gehore gebracht.

Koen en Erik Damink, Marcel Voshaar en Evert Broekhuis namen het publiek mee in hun Mysterie van ’n Valkenbèèrg. Er is van alles gaande op dit stuk grond en de heren wilden ontdekken wat dit precies was. Erik als Fons Eysink en Marcel als Henk Scholten bespraken verdachten en Evert en Koen kwamen in diverse rollen in zeer vermakelijke tussenstukjes op het podium. Maar wat er nou ligt op de Valkenberg (en niet Valkenbarg), dat blijft een mysterie..

Tijdens de pauze was er even tijd om de benen te strekken en werden er loten verkocht. De Keistenenbloazers boden met veel enthousiasme de muzikale ondersteuning tijdens de pauze en tevens tussen de stukken door. De hoogheden deelden na de lotenverkoop de mooie prijzen uit aan de winnaars. Op de laatste gala-avond werd in de pauze de Keisteen van het jaar bekend gemaakt door voorzitter Willem Brons. Hij riep Harrie Droste naar voren en reikte hem een certificaat, de award en een bos bloemen uit. Dit als dank voor zijn jarenlange inzet en het beschikbaar stellen van zijn schuur voor de wagenbouw, het feit dat hij meer dan 25 jaar lid is van de Raad van 11 en omdat hij hoofd van de zaalcommissie is. Tevens werd Harrie uitgeroepen als Lid van verdienste.

Na de pauze kwamen de playbackboys op het podium. Deze jongens zijn alweer de tweede generatie, want hun vaders staan of stonden ook jarenlang op het Keistenengala. Hein en Sietse Arens, Tim Stevelink en Jop Droste brachten de stemming er goed in met hun diverse nummers.

Hierna was het tijd voor Jan Schutte, Wessel Vrerink en Gijs Aarnink om het podium te betreden. Ondersteund door een bijzonder schimmenspel door Wessel en Gijs, vertelde Jan mooie verhalen over de klootschietersvereniging Wilskracht.

Vervolgens kwam een bekend gezicht op het podium, maar met een heel ander stuk dan wat we van haar gewend zijn. Sanne Aarnink zong namelijk niet de sterren van de hemel, maar nam als Siny het publiek mee in alle dingen die zij meemaakt als toiletjuffrouw. Moet je een boodschap kwijt, groot of klein, dan moet je bij Siny’s Plees too pee zijn!

Op het programmaboekje stond een surprise act. Het bleek dat het ging om een optreden van oudgediende Gerrit Lansink, samen met zijn vrouw Thea. Zij zijn vrienden van de hoogheden en wilden hen graag verrassen met deze mix van toneel en playback. En het bleef niet droog op het podium..

De Keisteenzangeressen betraden hierna weer het podium. Zij hadden een hele indrukkende wekkende mix van dicht en zang gemaakt. President Theo benoemde in rijm tien korte Agelose actualiteiten en elk stukje van hem werd ondersteund met een bijpassend nummer door de Keisteenzangeressen. Heel bijzonder!

De laatste sketch werd verricht door Rob en Bert Damink. Met hun Pater Noster 2.0 probeerden zij op komische wijze het publiek meer te betrekken bij het geloof en de kerk. Het Paternoster is volgens hen gedateerd en daarom sloten zij af met een nieuwe versie die volgens hen veel beter in deze tijd past. Een bijzondere Latijnse tekst overigens..

Het gala werd traditioneel afgesloten met een dankwoord voor alle betrokkenen bij het carnaval in Agelo en het volkslied van Agelo. Voorzitter Willem bedankte president Theo voor zijn presentatie tijdens het Keistenengala, al 33 jaar lang, en bood hem een lekkere fles wijn aan. 

Bekijk hier de foto's van de gala-avonden!

Agelo drie avonden in hogere sferen tijdens Keistenengala