2015

Terug

Keistenengala 2015 meer dan geslaagd!

Het Keistenengala 2015 zit er weer op en bestond uit drie avonden vol geweldige zang, dans en toneel! Eén hoogtepunt is niet te noemen; de optredens waren stuk voor stuk geweldig. De uitverkochte zaal heeft drie avonden lang genoten van een geweldige avond!

President Theo vertelde in zijn beginpraatje dat er behoorlijk wat wisselingen van de wacht hebben plaatsgevonden voor dit gala. Artiesten die hebben besloten niet meer mee te doen, artiesten in een nieuwe samenstelling (andere duo's, solo's) en ook veel nieuwe artiesten. Een mooie opfrissing die goede stukken heeft opgeleverd.

Kees Schutte en Erik Wiegink openden met een prachtige ode aan ridder en adjudant. Vervolgens hebben de Keistenzangeressen een grote indruk gemaakt met hun a-capella nummer. Heel knap en mooi gezongen! René Stevelink en Harry Arens namen daarna het Agelose jaar eens goed door met hun 'Heel Aogel.. bakt d'r niks van'. Dit leverde veel gelach vanuit de zaal op. Hierna hebben de danseressen Romee Hampsink, Liedeke Mensink, Evi Droste en Daniek Scholte Lubberink mooi gedanst op een heerlijke mix van verschillende soorten nummers. Voordat de pauze begon, zetten de heren Koen Damink, Erik Damink, Marcel Voshaar en Evert Broekhuis een heel sterk stuk neer met in de hoofdrol Haarhuis Aggregaten. 

Na de pauze namen de Keisteenbloazers het podium in beslag en ze namen de zaal mee met hun opzwepende nummers. Hierna was het de beurt aan een geheel nieuwe groep: Sietse en Hein Arens, Tim Stevelink en Jop Droste als  de playbackboys. Hun optreden smaakt naar meer! Hierna kwamen Wessel Vrerink, Gijs Aarnink en Jan Schutte het podium op met een mooie mix van live optreden en divers filmmateriaal over Zomerlust. Sanne Aarnink trad vervolgens als solozangeres op, met Romee Hampsink als danseres. Ze bezorgde iedereen in de zaal kippenvel met haar vertolking van Hometown Glory van Adele. Daarna was het de beurt aan Hanneke Velthuis-Haarhuis, die grandioos in de rol kroop van Marie die iedereen het wijze advies meegaf: 'Blief bie elkaar'. Vervolgens betraden de Keisteenzangeressen opnieuw het podium om twee mooie nummers over Agelo ten gehore te brengen. Als afsluiter twee echte rasartiesten: Rob en Bert Damink. De twee broers gaven met hun Natura 2020 een geweldig humoristisch kijkje in de Agelose natuurreservaten en de habitat van diverse bijzondere beesten. 

Na alle optredens is het beeldje De Ageloër uitgereikt aan de Keisteen van het jaar 2015. Rita Stevelink is tot Lid van Verdienste benoemd voor haar jarenlange inzet als lid van de kledingcommissie. Zij stelt jaar na jaar haar huis beschikbaar om de kleding voor alle optochtlopers uit te zoeken, te knippen, te naaien, te sorteren en uit te delen. Hierna nam ridder Niels 1 het woord. Hij en zijn adjudant hebben een geweldig gala beleefd. Daarnaast wilde hij graag Theo bedanken als zijn grote voorbeeld. Theo heeft hem namelijk de fijne kneepjes van het dj-vak geleerd. Niels is hem hier nog altijd erg dankbaar voor en heeft hem daarom het 'Gouden Luliezer' uitgereikt, oftewel een gouden microfoon.

Hierna is het Keistenengala 2015 traditioneel afgesloten met het bekende Agelose volkslied en een gezellige afterparty.

Uitgebreid verslag van het gala? Deze is hier te lezen.

Foto's zijn hier te bekijken.

Keistenengala 2015 meer dan geslaagd!