2012

Terug

Terug naar waar het allemaal begon…

Terug naar waar het begon, terug naar Café-Restaurant Groot Agelo waar dit jaar de opkomst was van CV de Keistenen. De pakken werden weer aangetrokken, steken opgezet, muziekinstrumenten gestemd. Kortom eerst met zijn allen een spelletje bingo spelen en ons dan laten verrassen wie de nieuwe hoogheden van Agelo worden.

Terug naar waar het begon, terug naar Café-Restaurant Groot Agelo waar dit jaar de opkomst was van CV de Keistenen. De pakken werden weer aangetrokken, steken opgezet, muziek instrumenten gestemd. Kortom eerst met zijn allen een spelletje bingo spelen en ons dan laten verrassen wie de nieuwe hoogheden van Agelo worden.

Maar voordat we naar deze jaarlijkse verrassing gaan, werden de hoogheden van 2011 Ridder Clemens 1 en zijn Adjudant Hans opgenomen in de oude garde. De officiële kledij werd afgenomen waarop ze door een slee het café werden uitgesleept.

Deze jaarlijkse verrassing, of misschien wel het grootste geheim van Agelo, is altijd het moment waarop de nieuwe hoogheden uit de kei komen. Maar waar iedereen er vanuit ging dat hier de nieuwe hoogheden in zaten was het dit jaar toch anders. Het ABC (Agelose Benoemings Commissie) kwam uit de kei tevoorschijn en begonnen als wazige druïden hun aanwijzingen uit te leggen. Dit betekende dat de nieuwe Ridder van 2012 Thijs Lohuis is met als adjudant Wouter Lansink aan zijn zijde.

De steek werd opgezet en het werd tijd voor de eerste plichtplegingen van Ridder Thijs 1 met het voorlezen van de proclamatie. Waarna iedereen naar buiten ging voor het ‘Mater Terra' en het nodige vuurwerk. Na deze plichtplegingen kregen de aanwezigen de gelegenheid om de nieuwe hoogheden te feliciteren en werd het tijd voor een feestje.

Om nog eventjes deze geweldige avond af te sluiten nodigde Ridder Thijs ons uit om met zijn allen naar zijn huis te komen om daar het feest voort te zetten. Onder het genot van een Agelóóóóós eitje en een drankje ging het feest zoals gewoonlijk door tot in de vroege uurtjes….