2012

Terug

Kiezelgala: kweekvijver voor talent

Dat het Kiezelgala de komende jaren een belangrijke leverancier zal zijn voor het Keistenengala, werd meer dan duidelijk tijdens het Kindercarnaval in Residentie café Max.

Nadat alle Hoogheden, leden van de Raad van Elf en de Keistenenbloazers een plekje hadden gevonden in de reeds bomvolle Residentie, heette ceremoniejuffrouw Lianne iedereen welkom en kondigde ze vervolgens een lange rij artiesten aan die allemaal meededen aan het Kiezelgala.
 
Het eerste optreden werd verzorgd door Evi Droste en Daniek Scholte Lubberink. Zij brachten een prachtige dans op 'Midnight Sun' van Elena. De stemming zat er meteen goed in. Vervolgens was het de beurt aan alle kinderen van groepen 1, 2 en 3. Ook zij deden een echte 'Asterix & Obelix' dans op 'We are one'. Schoolprins Jesse Stevelink stond samen met neef Tim op het podium. Voor de laatste keer brachten zij op het Kiezelgala een schitterende buut, helemaal in het Twents en helemaal uit het hoofd. Ze onderstreepten nog eens dat ze klaar waren voor 'het grote werk', het Keistenengala.
 
Dick Mensink liet zijn zangkunsten horen in een nummer van Gers Pardoel: 'Ik neem je mee'. Daarna was er weer een buut. Deze keer stonden Anne en Loes Stevelink op de planken. Zij keken op humoristische wijze terug op het Keistenengala: 'ik ben er dan wel niet geweest, maar ik heb er wel over gehoord...' Een grote dansgroep, bestaande uit maar liefst 10 dansers, was daarna aan de beurt. Myrthe, Romy, Indy, Harm, Boet, Anne, Yanne, Lars, Rick en Michiel dansten op 'Bad romance' in de uitvoering van Alvin & the Chipmunks.
 
De derde buut werd verzorgd door Meike Stevelink. Helemaal in haar eentje stond ze voor een volle zaal haar praatjes te verkondigen. Het laatste optreden voor de pauze was weer een aflevering van Mr. Bean, prachtig gespeeld door Hijn en Sietse Arens.
 
Na de pauze begonnen we weer met een dansje van Meike, Loes en Lynn Stevelink op een nummer van Chipz: 'I wanna see'. Daarna lieten Jesse en Tess Stevelink op hun trompet horen dat ze binnenkort de Keistenenbloazers kunnen komen versterken.
 
Er was ook een echte playbackmix van de families Scholten Linde en Arens. Hidde, Bente, Myrthe, Boet, Sietse en Hijn moesten zich telkens in razend tempo verkleden. Romy en Mendy Oude Monnink brachten een dans op 'het huis Anubis'. Daarna was er een extra uitzending van 'Boer zoekt vrouw' met de titel 'Thijs zoekt vrouw'. Danee Kamp en Daniek Scholte Lubberink presenteerden het programma en Hijn en Sietse waren, naast het echte vriendinnetje van Thijs, de kandidaten. Door Ridder Thijs allerlei vragen te (laten) stellen, mocht hij zijn keuze bepalen.
 
Het Keizelgala werd afgesloten met een optreden van Sophie Stevelink, die 'Rolling in the deep' zong van Adele. Daarna werden er door de Schoolprins en Ridder nog een heleboel mensen onderscheiden.
 
Rond half 4 trok er een bonte stoet van wagens en loopgroepjes door Agelo, tijdens de optocht. Zowel kinderen als ouders hadden weer flink hun best gedaan en onder meer goed geluisterd naar het thema van Ridder Thijs en Adjudant Wouter. Na afloop was er voor iedereen patat in de Residentie en voor sommigen was er zelfs een mooie prijs voor de beste tekening of de mooiste wagen in de optocht.
 
Alle foto's kun je hier bekijken.

Kiezelgala: kweekvijver voor talent