2012

Terug

Introductie 'Bierstok' tijdens Sleuteloverdracht

De Keistenen hebben weer een primeur! Enkele jaren geleden werd de 'biertafel' geïntroduceerd, maar tijdens de Sleuteloverdracht kon het publiek kennis maken met de echte Agelose bierstok. Evert Broekhuis was eerder die dag al benoemd tot Voorzitter en Anjaager van de ABC (Agelose Bierstok Commissie), later werd duidelijk wat die rol precies inhield.

Terwijl alle Hoogheden 6 meter boven het publiek op het balkon in het gemeentehuis stonden, bewees de bierstok voor het eerst zijn nut: twee glazen bier werden in de houder geplaatst en de stok werd 6 meter uitgeschoven, zodat Ridder Thijs en Adjudant Wouter van een verst getapt pilsje konden genieten.
De bierstok kent echter twee uitvoeringen, niet alleen kan er verticaal, maar ook horizontaal een biertje worden aangeboden. Die mogelijkheid werd een aantal keren gebruikt toen onze Hoogheden op het oververhitte podium zaten. Tot 2 keer toe was er zelfs een drankje voor burgemeester Cazemier: eerst tijdens de overdracht van de sleutel aan onze Hoogheden en even later toen hij zich versprak en de Slepvèènt uit Oud-Agelo aankondigde.
Klik op de foto's voor een vergroting
 
Ridder Thijs en Adjudant Wouter maakten een uitstekende indruk in Denekamp. Roel Cazemier beschouwden ze een beetje als hun 'kindje', vandaar dat hij ook de bijbehorende attributen omgehangen kreeg. Voor wethouders Loes en Alfons hadden ze een waardebon voor een overnachting in het Gallische dorp op Erve Loman in petto. "Wel eerst even reserveren, want het loopt nogal storm", gaf Ridder Thijs hen nog mee.
Voor de Keistenenbloazers was het ook een bijzondere sleuteloverdracht. Zij waren de hoofdkapel, die tijdens de hele ceremonie de muziek en diverse 'Alaafs' mochten spelen.
 
Klik op de foto's voor een vergroting

Introductie 'Bierstok' tijdens Sleuteloverdracht