2010

Terug

Sleuteloverdracht

Wat doe je? Ga je naar huis of blijf je toch gewoon tot het einde? Nee, het feest ging gewoon door, want carnaval is immers doorgaan tot het einde. In dit geval zetten we voet richting Denekamp voor de sleuteloverdracht aldaar, zodat Ridder Clemens en zijn Adjudant Hans de sleutel overhandigd krijgen van de burgervader om over Agelo te regeren tijdens het carnaval.

Tijdens de gala’s hebben wethouder Alfons Steggink en de kernwethouder Loes Stokkelaar alvast enkele cadeaus in ontvangst mogen nemen. Loes werd omgekocht met een grote fles wodka en Alfons Steggink kreeg een bouwbord in zijn handen voor een Hollywood plan op erve Loman. Tijdens deze sleuteloverdracht kwamen de Hoogheden hierop terug. Ze hadden hiervoor een heuse Hollywood ster gemaakt, die volgestort was met verse cement. Hierin kon mevr. Stokkelaar haar handtekening zetten als een symbolisch gebaar voor erve Loman. Dit zou tevens de eerste steen zijn die daar gelegd ging worden.

Na het spektakel op het gemeentehuis trokken we verder Denekamp in om enkele kroegen te bezoeken. Hierop blies de kapel steeds de op hol geslagen menigte uit Agelo naar binnen. Na enkele kroegen bezocht te hebben kwam de eindbestemming steeds meer in zicht, deze bevond zich namelijk in Tilligte op het Groothertogbal van de Waterpönskes. We hadden nog een halve zak cement over gehouden bij het gemeentehuis en hebben deze maar aan Groothertog Nico en zijn Sik Luke gegeven, aangezien zij als "echte bouwheren over het Waterpönskes dorp regeren”. Echte bouwheren kunnen wel wat cement gebruiken tijdens het bouwen. Onze hoogheden kregen een bus shampoo aangeboden om tijdens deze carnavalsdagen toch nog fris en fruitig thuis te komen. De kapel sloot nog af met een paar heerlijke nummers, waarmee ook gelijk een einde aan het officiële gedeelte kwam van deze avond. Onder het geluid van onze eigen Agelose DJ Niels barstte er een ongekend feestje los, wat uiteindelijk resulteerde in de eitjes die genuttigd werden buiten Agelo....