2010

Terug

Opkomst

De kerstdagen zitten erop, het oude jaar is afgesloten met oliebollen en het nieuwe wordt begonnen met vuurwerk. En dan, net als dit alles achter de rug is, dan kijken we weer uit naar het nieuwe carnavalsjaar 2010. Vandaar dat iedereen ook weer de eerste zaterdag van januari in grote getale naar de camping is gekomen om enerzijds de oude hoogheden te bedanken en anderzijds de nieuwe uit de kei te halen.

Met dit jaar een extra prijs in de gelederen, begonnen Ridder Bennie 3 en Adjudant Gerard aan hun eerste ronde bingo. Na de eerste ronde bingo was het de beurt aan de vorst en president om de hoogheden van hun kledij te ontdoen. Waarna de Aftreedcommissie het woord overnam en met een kano van Fraans Marie uit Albergen de zaal binnen kwam lopen. Aangezien Bennie en Gerard allebei aan het kanaal wonen, kregen ze als taak mee om ervoor te zorgen dat de kano weer terug gebracht gaat worden in Albergen. De raad van 11 zal er persoonlijk op het terras in Albergen op toezien hoe beide hoogheden deze taak volbrengen.

Na de laatste rondes bingo die nog gespeeld moesten worden, kwam er opeens een Chinese man de zaal in lopen. Deze Chinese man opende deuren waarop de Kei met hierin nog een Chinese man naar binnen werd gedragen. De eerste Chinese man werd uiteraard meteen herkend als niemand minder dan onze eigen President, maar de tweede Chinese man was de grote onbekende in de zaal. Na een bedankwoordje kondigde hij zijn eigen zwager en niemand minder dan Willem Brons aan als nieuwe hoogheid van de Keistenen.

Maar carnaval vier je niet in je eentje, en daarom nam Ridder Willem 1 het woord om aan te kondigen dat Theo Sanderink zijn nieuwe Adjudant werd. Helaas kon Theo niet aanwezig zijn, waardoor reserve adjudant Gerard Krabbe in de kleren werd gehesen om naast Willem te komen staan.

De steek werd opgezet en het werd tijd voor de eerste plichtplegingen van Ridder Willem 1 met het voorlezen van de proclamatie. Daarna gingen we met zijn allen naar buiten voor het 'Mater Terra' en een geweldig Chinees vuurwerk. Na deze plichtplegingen kregen de aanwezigen de gelegenheid om de nieuwe hoogheden te feliciteren en barste er met behulp van de kapel een gepast feestje los.

Om nog eventjes deze avond in stijl af te sluiten nodigde Ridder Willem 1 ons uit om met zijn allen naar het huis van hem te komen om daar het feest voor te zetten. En onder het genot van een Agelóóós eitje en een drankje ging het feest zoals gewoonlijk door tot in de vroege uurtjes.

Opkomst