2010

Terug

Kleintje carnaval

Optocht

Vrijdagmiddag half twee. Een bonte stoet zet zich langzaam in beweging van 'n Boaken naar De Haer. Langzaam, want voor in de stoet heeft de Chinese draak van Bas Vaanholt even wat startproblemen. Vader Henri weet dat gelukkig snel op te lossen. Ze zijn trouwens niet de enigen die zich door het thema hebben laten inspireren. Veel kinderen hebben iets met het thema China gedaan: van poepchinees tot de chinese griep.
Ook de Mantakearls, de vrienden van Ridder Willem 1, waren aanwezig. De echte Opel Manta ontbrak echter...... Misschien in de optocht van Ootmarsum??? Schoolprinses Liedeke en Adjudante Sanne liepen ergens achteraan. Maar ja, dat krijg je als je de bezemwagen bent.
 

Kiezelgala

Aangekomen bij camping De Haer vond iedereen al snel een plekje in de zaal. Het Keizelgala, onder leiding van juf Lianne, kon beginnen. Eerst even aftellen. De jongens van groep 3 deden dat zelfs in het Chinees met de bijbehorende bewegingen! Daarna stond heel groep 1 op het podium om de Waggelkontenboogie uit te voeren. Jasper was erg enthousiast en liet de zaal regelmatig zijn 'waggelkont' zien. De dames van de bezemwagen (Liedeke, Sanne en Emma) hadden nogal wat troep gevonden onderweg en daarom deden ze de 'Jackie backie dans'. Hijn en Sietse hadden honger gekregen. Op een bankje hielden ze een echte Mr. Bean picknick. Fantastisch om te zien, elk detail wisten ze na te spelen. Indy, Yanne, Sophie en Romy dansten daarna op Mega Mindy. De eerste echte buut kwam van Wisse Sanderink. Hij vroeg zich af wat hij later worden zou. Een groot aantal beroepen noemde hij op en over elk beroep wist hij wel een mop te vertellen. De jongens van de middenbouw namen ons mee naar het Junior Songfestival. In het nummer Click Clack liet Sep Ossenvoort zien dat hij een echte tapdanser is!
Na de pauze zagen we K3 (of eigenlijk K4). Myrthe, Lynn, Loes en Meike waren 'Bij de plietsie'. Tess en Jesse bewezen dat de kapel zich over de toekomst geen zorgen hoeft te maken. Ze namen de trompet en speelden vlekkeloos 'Lief klein konijntje'. Danee, Sophie, Lynn en Daniek dansten vervolgens de Jodeljump. Het was moeilijk om daarbij te blijven zitten, dus de hele zaal deed gewoon mee.
Dat ook het Keistenengala zich over de toekomst geen zorgen hoeft te maken, werd vanmiddag meerdere keren duidelijk: wat een jong talent hebben we in Agelo. Neem nou Tim en Tess Stevelink. Een prachtige buut in het Twents over de Engelse taal! Anne en Evi dansten samen de Macarena en Maxime en Bas speelden samen met Wout een sketch van André van Duin. Wat een mimiek en een goede timing! Ook dit jaar was Romee Hampsink weer met een buut van de partij. Ze lijkt zich op het podium prima thuis te voelen en veel mensen in de zaal kregen een lekkere veeg uit de pan. Len en Jet sloten het Kiezelgala af met een gedicht speciaal voor en over Schoolprinses Liedeke en Adjudant Sanne.
Na het officiƫle gedeelte, met de nodige onderscheidingen, was het tijd voor de polonaise en natuurlijk de overheerlijke patat!
 

Prijzen

 
Natuurlijk werden er ook de nodige prijzen uitgereikt:
Optocht
 
5 Nordic wokken Boet, Hijn, Sietse Arens
4 Aogelse maffia Benthe & Myrthe Scholten-Linde
3 Bezemwagen Sanne, Liedeke & Emma
2 Poepchinees Sophie & Tim Stevelink
1 Mexicaanse en chinese griep Daan Hulsmeijers
Kleurplaat
2 Benthe Scholten-Linde Groep 0-2
1 Daan Hulsmeijers Groep 0-2
2 Danee Kamp Groep 3-5
1 Yanne Lubbers Groep 3-5
2 Jesse Stevelink Groep 6-8
1 Emma Schutte Groep 6-8
Versiering
Familie Scholte Lubberink - Enktermorsweg
 
 
 

Kleintje carnaval