“Het was weer beter dan vorig.” Dat was de mening van de ruim 500 bezoekers, die één van de drie gala-avonden bezochten in de residentie van carnavalsvereniging de Keistenen, camping de Haer. De kantine bood dit jaar plaats aan 50 mensen meer dan vorig jaar. De zaalcommissie had namelijk een prachtige tribune gebouwd, waardoor de zaal nog meer weg had van een theater.
"Het was weer beter dan vorig.” Dat was de mening van de ruim 500 bezoekers, die één van de drie gala-avonden bezochten in de residentie van carnavalsvereniging de Keistenen, camping de Haer. De kantine bood dit jaar plaats aan 50 mensen meer dan vorig jaar. De zaalcommissie had namelijk een prachtige tribune gebouwd, waardoor de zaal nog meer weg had van een theater. Deze tribune, die recht tegenover de ‘bak’ met de artiesten, Raad van Elf en Hoogheden was geplaatst, zorgde voor extra sfeer tijdens de gala-avonden: regelmatig klonk "Het is stil aan de overkant” om elkaar uit te dagen.
Het programma, dat als vanouds weer door President Theo Scholte Lubberink aan elkaar werd gepraat, kende twee optredens meer dan vorig jaar. Mede door de ontstane tijdsdruk, werd het een avond met flink wat vaart en daardoor ook veel afwisseling.
Het spits werd afgebeten door Toon & Naats (Joost Lansink & Jan Stevelink). Ze presenteerden zich als trainer en coach van een veteranen elftal, waar de gemiddelde leeftijd ruim boven de 90 lag. Het optreden was bedoeld als een werfactie voor spelers, maar ze lieten het niet na om ook de moeilijke kanten van een veteranen elftal te bespreken. Hun optreden stond weer bol van prachtige woordgrappen en ze wisten dan ook de zaal meteen flink op te warmen.
Daarna beklommen de Keisteenzangeressen (Sanne Aarnink, Ellen Haarhuis, Carien Oude Lashof, Annemarie Stevelink en Karlijn & Nienke Scholte Lubberink) voor de eerste keer het podium. Ze zongen weer eigen teksten op bekende melodieën. Zo werd in het kader van het thema "Gina Lollobrigida” omgedoopt tot "China is dit joar ’t thema”. "Mamasé” van K3 werd "Mama zéén?” verwijzend naar de vele kinderen die het afgelopen jaar door pa of ma ‘vergeten’ werden en bijvoorbeeld alleen achterbleven op school.
Dat je juist in tijden van recessie flexibel moet zijn, toonden ‘Flexwerkers’ Tom & Niek Damink aan. Met hun nieuw gestarte bedrijfje, hielpen ze menig Ageloër en Ootmarsummer aan een andere baan. Aan de hand van foto’s lieten ze de vele successen zien, die ze inmiddels geboekt hadden. Zo zag het publiek onder meer huisarts Wolsky als dierenarts actief, maar dat bleek een van de mindere successen van de flexwerkers te zijn…
De Keistenenbloazers bestaan inmiddels 25 jaar en mogen op het Keistenengala niet ontbreken. Niet alleen verzorgden ze de hele avond de muzikale ondersteuning, ze betraden ook het podium voor een aantal nummers. Daarbij werd op vrijdag- en zaterdagavond Joost Lansink uitgedaagd om nog eens zijn tekst op ‘Narcotic’ te zingen.
De dansmarietjes Marije en Malon Sanderink, Jolijn Vennegoor en Romee Broekhuis lieten vervolgens hun danskunsten zien. Daarbij werden ze begeleid door Melissa Broekhuis.
De laatste act voor de pauze was de "Sjarme kemping”. Uiteraard speelde een en ander zich af op charme camping de Haer. Twee homofiele vakantiegasten ontmoetten allerlei nationale en plaatselijk bekendheden. Daarbij werden de lachspieren vooral door op de proef gesteld door Arie de Bukker (Koen Damink) en Henk de Drukker (Erik Damink). Jan van der Steen en Evert Broekhuis namen de overige typetjes voor hun rekening.
Na de pauze was het tijd voor een nieuwe aflevering van "Aogel dreait deur”. Aan de hand van diverse foto’s werden de gebeurtenissen van het afgelopen jaar nog eens fijntjes uit de doeken gedaan door Barend Borrelbos (René Stevelink) en Fraans (Jeroen Aarnink).
De Keisteenzangeressen maakten daarna meteen van de gelegenheid gebruik om een aantal blunders nog eens in een lied ten gehore te brengen.
De laatste paar jaar kende het Keistenengala geen echte buut’nreedner. Met het optreden van Harrie Arens kwam daar dit jaar verandering in. Hij presenteerde zich als Bennard en vanuit een oude ‘handfiets’ vertelde hij op een gortdroge manier over zijn rondzwervingen door Agelo. De zaal hing aan zijn lippen en was muisstil tijdens zijn gedichten over de Kleikoel en het Ageler Broek, maar bulderde van het lachen als hij weer eens een Ageloër prachtig typeerde.
Henk-Jan Smits en Patricia Paay waren naar Agelo gekomen om de finale van "Aogel hef talent” te jureren. Een aaneenschakeling van bonte figuren kwam daarbij op het podium, het publiek was nauwelijks bijgekomen van de ene verrassing of de andere stond er alweer. Verantwoordelijk hiervoor waren: Kees Schutte, Erik Wiegink, Thijs Lohuis, Ruud Sanderink, Wouter & Thijs Lansink, Tom Wiegink en Leon Eijsink.
Rob en Bert Damink kwamen als vervolgens als Winnetou en Old Shatterhand op het podium. Ze hadden elkaar jaren niet gezien en hadden voldoende stof om bij te praten in Agelo, vooral sterke verhalen natuurlijk. Prachtige mimiek, goed op elkaar ingespeeld en met ruimte voor improvisatie: het publiek genoot er met volle teugen van.
Dat gold ook voor het optreden van Pattie en Marie-Louise (Hanneke Velthuis en Joyce Groothuis). Met hun bekende filmpjes wisten ze weer een hilarisch verhaal neer te zetten, waarin een hoofdrol was weggelegd voor Mustafa (Gerard Schutte) en de plaatselijke schapenhouder (Bennie Damink). Maar ook secretaris Damen, wethouder Kleissen en zelfs burgemeester Cazemier speelden volop mee.
De Keisteenzangeressen besloten de avond met het lied "Keistenengala 2010” waarin ze alle medewerkers bedankten.
De regie was in handen van Gerard Schutte, toneelknechten Bas Schuurman en Thijs Veldhuis onder leiding van Rudy Hampsink. Bas Peeters en Wouter Oonk verzorgden de techniek.