2010

Terug

Dweildinsdag

De dag eindigde voor de hoogheden waar we het geheel mee begonnen zijn. In plaats van het opgraven van de kei tijdens de opkomst werd hij nu begraven tijdens het slotfeest. Maar er was meer deze dag dan alleen het slotfeest.

Het begon allemaal om 13.00 uur, we verzamelden bij café Groot Agelo om richting van der Maas te trekken. Hier aangekomen trokken wij als eerste gastvereniging naar binnen. Wij hadden nog een gevonden voorwerp gevonden gedurende dit carnaval en het werd tijd om dit terug te geven. Aangezien de Raad van 11 van de Othmarridders niet compleet was tijdens het frühschoppen in Agelo en deze tafel zo zwaar was, waren we bang dat ze deze tafel niet mee konden krijgen richting Ootmarsum. Vandaar dat we tijdens de Siepeldinsdag in Ootmarsum deze tafel maar zelf terug hebben gegeven.
 
Stadsprins Ronnie en zijn adjudanten John Pieter en Harold hadden voor Ridder Clemens nog een kleinigheidje. Ze hadden het schilderij dat ze van de hoogheden van de Keistenen hadden gekregen teruggegeven in een bak met Keistenen en Siepels. Daarnaast mochten ze nog hun eigen kunstwerkje maken, dat werd opgehangen bij van der Maas.
 
Na deze officiële plichtplegingen volgde het minder officiële gedeelte, het bezoek aan enkele kroegen in de buurt. Als eerste werd Antje & Billie aangedaan in Weerselo waarna we door trokken richting het Peuleke in Rossum. Getuige de foto’s op deze site, kunnen we concluderen dat dit zeer gezellig was!!
 
Uiteindelijk belanden we op de slotavond. Deze was niet bijzonder druk bezocht, maar daardoor zeker niet minder gezellig. Of zoals voorzitter Jan Sanderink het verwoordde: "Wie hebt nig völ volk neudig um 'n mooi feestje te maak'n." Even daarvoor had hij het trouwens behoorlijk benauwd gekregen. Overdag had hij geroepen dat hij zich 's avonds kaal zou laten scheren, maar toen Bouwien daadwerkelijk een tondeuse tevoorschijn haalde, brak bij Jan wel even het zweet uit. Hij wist er onderuit te komen door zijn okselhaar te scheren.
 
De Keistenenbloazers bleken nog voldoende kracht te hebben om een paar heerlijke nummers te spelen, maar zodra ze de instrumenten hadden weggelegd bleek een aantal dames ook over muzikaal talent te beschikken. Zonder ook maar geoefend te hebben, trokken ze naar binnen en het klonk nog niet eens zo slecht. Dat smaakt naar meer......
 
DJ Theo liet veel hitnummers van de gala-avonden voorbij komen en de aanwezige artiesten lieten zien dat ze het nog niet verleerd waren. Zelfs optredens van vorig jaar werden nog vlekkeloos uitgevoerd. Nadat Sanne en Annemarie, samen met alle aanwezige Keistenen, nog één keer Aogel hadden gezongen, werd het tijd om alles en iedereen te bedanken en de steen te begraven.
 
Dit jaar gebeurt dat weer op de plek waar de steen hoort: bij het Keisteenmonument tegenover café Groot Agelo. Voorzitter Jan bedankte daarom Magda en Patrick dat dit mede dankzij hen weer mogelijk is. Daarna werd er nog even kort nagepraat en afscheid genomen.

Dweildinsdag