2010

Terug

Anjaagoavend

Elk carnavalsjaar wordt begonnen met de opkomst van de Ridder, maar er is ook elk jaar een feest voor alle leden van de vereniging oftewel de ‘anjaagoavend’. De verschillende commissies verzamelden zich rond de klok van half negen in de Residentie.

De avond werd geopend door de vorst, die iedereen welkom heette in de Residentie. Er was ook een bijzonder welkom voor de buren en vrienden van Adjudant Theo. Hierna was het woord aan de Hoogheden. Zij wilden een vervolg geven aan het vijfde proclamatie punt:
"dat wie natuurlijk iedereen oet neudigt um Carnaval te vier’n in de sfear van oons thema. Um dat te ondersteunen goat wie alle leden van ’n Doaren Road en de Kapel deup’n met ne tweed’n Chinesen naam”.
Hiervoor moesten de Raad van 11 en de kapel naar voren treden om in ‘paus-stijl’ gedoopt te worden voor de plechtigheid. Hierna kon eenieder naar voren komen om de Chinese naam, gedrukt op een button, op te halen.

Tijdens deze avond wordt er ook altijd een activiteit georganiseerd door de anjaagcommissie. Dit jaar hadden de Hoogheden de organisatie van deze activiteit op zich genomen. Ze gingen het spel "petje op, petje af” spelen met de bezoekers. Hiervoor kwam onze nieuwe tribune zeer goed van pas, hij kon nu gelijk getest worden voor de gala. Menigeen liet zich hier tevreden over uit, er gingen zelfs geruchten rond dat de Raad van 11 wil wisselen van plek, omdat de tribune eigenlijk wel tot VIP-plaats gebombardeerd kan worden, vanwege het mooie zicht op het podium.
Onder aanvoering van Marcel, die een aantal keren de wave inzette, kon het spel gespeeld worden. De Hoogheden hadden enkele vragen over het thema, carnaval, sport en Agelo voorbereid. Uiteindelijk na enkele vragen gespeeld te hebben bleef er één iemand over, die naar voren kon komen om de prijs in ontvangst te nemen.

Tijdens deze avond wordt ieder jaar de presentatie van het boekje verzorgd door Theo Scholte Lubberink. Doordat Theo verhinderd was, werd dit door de commissie van het boekje/website zelf ingevuld. Met behulp van een presentatie werd alvast een voorproefje gegeven van wat men in het Keistenenblad 2010 tegenkomt. Dit keistenenblad kan men dan zondag of maandag aan de deur of, in sommige gevallen, in de brievenbus verwachten.

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje verzorgd door onze Residentiehouders. Een select gezelschap ging het feestje nog even doorzetten bij de Ridder, waar nog enkele Agelóóóse eitjes naar binnen werd gewerkt.

Anjaagoavend