16-02-2009

Gala van de Keistenen staat weer als een huis

AGELO - In een prachtige piraten- entourage lieten de Keistenen zich dit jaar van hun beste kant zien.

Het thema van ridder Bennie 3 en zijn adjudant Gerard was dan ook 'Piraten' en dus was president Theo, die de avond weer aan elkaar praatte, voor deze gelegenheid zelfs gekleed als piratenkapitein.

Na de openingsact van vier nieuwe dansmarietjes, was het de taak van Jan Stevelink en Joost Lansink om het spits af te bijten. Als Toon op 'n Biester en Helligen Naats maakten ze zich kwaad over alle onzin die je leest in kranten en tijdschriften en die je hoort op radio en TV.

Vervolgens betraden de Keisteenzangeressen het podium. Zij zongen ook het nummer, waarmee ze deelnamen aan de Elfde Noot. Sanne Aarnink, Annemarie Stevelink, Nienke en Karlijn Scholte Lubberink en Carien Oude Lashof werden dit jaar voor het eerst bijgestaan door Ellen Haarhuis.

Tom en Niek Damink, hun neef Rob en Hetty Stevelink namen het publiek mee naar de rechtszaal. De heren Neijboer zorgden tot grote hilariteit voor hun eigen verdediging waar de rechter meer dan eens de handen aan vol had.

De Keistenenbloazers lieten een mix van vijf nummers horen. De zaal vond het prachtig en de stemming zat er goed in. Jeroen Aarnink en René Stevelink brachten 'Aogel dreait deur'. Aan de hand van foto's passeerden alle gebeurtenissen in Agelo.

Na de pauze kwamen de dansmarietjes wat uitgebreider aan bod. Jolijn Vennegoor, Marije Sanderink, Romée Broekhuis hadden onder begeleiding van Melissa Broekhuis een prachtige dans ingestudeerd, onder andere op muziek uit 'Pirates of the Caribbean'.

Hanneke Haarhuis en Joyce Groothuis, alias Patty Haverkamp en Marie-Louise van Holt de Plasjan, vertelden over de verandering van 'Gooise vrouw tut Aogels wief'. Ook dit jaar ging dat weer gepaard met hilarische filmpjes, die werden opgenomen op een koopzondag in Laren. Terug van weggeweest is de Playbackmix. Een groep van acht enthousiaste jongens, bestaande uit Ruud Sanderink, Leon Eijsink, Wouter & Thijs Lansink, Thijs Lohuis, Jan van der Steen, Kees Schutte en Erik Wiegink, traden op onder de naam Bennie's Houseband. Een flitsende, humoristische en knap in elkaar gezette mix van liedjes, liet het publiek van de ene in de andere verbazing vallen.

Paul de Leeuw was samen met Cor Bakker en Adje naar Agelo gekomen voor een speciale uitzending van 'De Schreeuw van de Leeuw'. Bert, Erik en Koen Damink, Evert Broekhuis en Roderik Kolfoort brachten een heerlijk chaotische programma, waarin tal van 'bekende' Ageloƫrs bij Paul op bezoek kwamen om een wens in vervulling te laten gaan.

Aan de Keisteenzangeressen de eer om de avond af te sluiten. Hun eerste nummer was meteen een hit. In 'Schutteberg' werd de gigantische hoop zand aan de Almelosestraat bezongen. Het tweede nummer was een bewerking van 'Brabant', nu uiteraard als ode aan Keisteenland.