15-01-2009

Ridder Bennie 3 regeert met veel kabaal over Keistenenland

Geheel in overeenstemming met het thema ‘Piraterij’ werd op zaterdagavond 4 januari Ridder Bennie 3 (Bennie Borggreve) door twee piraten aan de Keistenen voorgesteld. Al zingend kwamen zij residentie de Haer binnen en al snel zongen alle aanwezige carnavalsvierders met hen mee: “Wel wördt dit joar oonze nèje Ridder”.

Voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe hoogheden, namen de Keistenen afscheid van Ridder Tom (Damink) en Adjudant Marcel (Voshaar). Omdat het afgelopen carnavalsjaar nogal kort en hevig was geweest, vonden ze dat Tom en Marcel wel een stukje ontspanning verdiend hadden. Vandaar dat gekleed in een zwembroek, plaats mochten nemen in een hottub, waarmee ze naar buiten werden gereden. Ook voor ex-vorst Jan Sanderink was er een zwembroek en een plaatsje in de hottub.

Rond half elf brak het tijdperk van de nieuwe hoogheden aan. Ondanks een drietal aanwijzingen had niemand de nieuwe Ridder geraden; de verrassing was dan ook compleet toen Bennie 3 uit de keisteen tevoorschijn kwam. Tot zijn adjudant benoemde hij Gerard Krabbe. Beide hoogheden wonen aan het kanaal Almelo-Nordhorn. De lijfspreuk van het duo is dan ook: “Met de beest in ‘n stal en de piraat’n op ’t kanaal, viert wie ‘n geweldig carnaval met völ kabaal!”

De 28e ridder van de Keistenen is 57 jaar en ‘deeltijd-agrariër’, hij vormt een maatschap samen met Ronnie Peters. Adjudant Gerard is 55 jaar en manager bij Rokramix Beton.