05-02-2010

Gala Keistenen in Agelo niet weg te denken

AGELO - De eerste gala-avond van dit jaar van carnavalsvereniging de Keistenen vond gisteren plaats voor een overvolle zaal in camping De Haer. Het publiek genoot van de eerste tot en met de laatste minuut, want het gala stond als een huis met veel sketches, muziek, dans en voor het eerst sinds jaren weer met een echte buut'nreedner.

Het was voor spreekstalmeester Theo Scholte Lubberink een genot om de onderdelen aan elkaar te praten, want de reacties spraken boekdelen. Jan Stevelink en Joost Lansink beten het spits af als trainers van een veteranenelftal. Met vele woordgrappen zorgden zij direct voor een goede sfeer in 'theater de Haer'. De Agelose zangtalenten Carien Oude Lashof, Annemarie Stevelink, Sanne Aarnink, Ellen Haarhuis, Nienke en Karlijn Scholte Lubberink vermaakten de zaal met eigen teksten op bekende melodieƫn.

Flexwerk van Tom en Niek Damink liet zien dat je mensen aan een andere baan kunt helpen. Zo 'zag' het publiek dokter Wolsky als dierenarts. Met camping de Haer als decor belichtten twee 'homofiele' kampeerders het wel en wee in Agelo. De rollen in deze met humor doorspekte sketch werden gespeeld door Jan van der Steen, Evert Broekhuis, Erik en Koen Damink. Na de pauze ging
het programma door met 'Aogel dreait deur', waarin René Stevelink en Jeroen Aarnink de meeste voorvallen in Agelo met foto's en hun verhaal belichtten. Buutn' reed'ner Harry Arens als Bennard liet in zijn debuut een prima indruk achter. Zwervend door Agelo maakte hij overdag en 's nachts de mooiste dingen mee. Een tweetal gedichten over de Kleikoel en het Aogeler Brook vormden een poĆ«tisch intermezzo in deze prachtige buut. Dat Aogel 'talent hef' bewees een groep Agelose jongeren, die met een persiflage op 'Holland's got talent' diverse artiesten de hemel in prezen of volledig afbrandden. Bert en Rob Damink overtuigden in hun ontmoeting als Winnetou en Old Shatterhand. Met Hannneke Haarhuis, Joyce Groothuis en Gerard Schutte in de sketch 'Allah alaaf' kon het publiek genieten van echte humor en vele doldwaze filmpjes. De Keisteenbloazers en de dansmarietjes completeerden het programma dat veel afwisseling kende. Vandaag en morgen zijn de volgende twee gala-avonden, ook deze zijn tot de laatste plaats uitverkocht.