Proclamatie

Proclamatie Ridder Tonny 1e

Wie
Tonny de 1e
Ridder van de Aogeler Keistenen in het joar 2019

Bie de gratie van ‘t Bestuur en oonze Presidenten közzn tut’n achtendertigsten Ridder van Aogel, maakt oe bekéénd:

Dat Frans Jan zien Gerard zien Leo, mien Adjudant wört, met de passende Titels:

 

 1. Dat wij alle keistenen en Boetnmarksen hier in de zaal, noe en later op dit dol dwaze feest, alle ruumte wilt geffen, um Carnaval met oons te vieren.
 2. Wij de jeugd van de keet op oozn bult, oetdaagt hier in de ruimste zin van het woart oetdrukking an te gefn, in de kleinste, maar… gezelligste optocht van heel Dinkelland. Met als mogelijk Thema, hoe woj van Smurf een Mars-Männeke.
 3. Wij een heuze inspektie goat holn bie de keet’n in Aogel Um zo wat ervaring op te doon in het drinkgedrag van oonze jeugd.
 4. Dat wij de Slepveent veurstelt, ne satelliet locatie in te richten bie mien adjudant Leo zien buurman, Roy van Getkotte, ok wa bekeend as als oald-opperslepper Roy.
 5. Dat wij ok de kloatscheeters, en dan vooral die scheeters, die onderdeel bint van de Keistenenbloasers, wilt oetdaagn veur het geff’n van hemelse uitvoering tijdens de vijf-uur show.
 6. Dat wij d’r van oet goat, dat oonse danswichter wear goat as ‘ne rakket dit joar. En de tent in Fleringen wear oet het dak loat goan.
 7. Dat alle verse Abrahams en die in spé, zo-as miene kameraoden, op zeuk goat neur de bekende mostert. Ok al mut ze doarveur met ne rakket de ruumte in. Wie denkt hierveur en lanceerplatvorm te bouwen op Breukers Harry sien mais-plas, met Harrie in de functie van mister take-off en directeur van Aogel-Control
 8. Wij het Aogels Frühschoppen wilt promoveren tot Cultureel erfgoed van Aogel. Al was het alleen mear, umdat in de dearde helft, van dit feest, de basis is legt veur dit duo.
 9. Dat wij veurstelt um alle sleur van Max, tot an mien spulleke, um te bouwen tot wadies, das ten eartse better veur ‘n grondwater staand, mear zeker ok um, zonder zeart van de ene kaant neur de andere kaant van de stroat te roll’n
 10. Dat Annemarie en Rudy van Tijman, ‘ne hoogzit bouwt. Of better gezegd ‘ne calimiteiten post. Um in de gaat’n te holn, dat ik Tonny 1e soms good op hoes an rol.
 11. Wij carnaval vier onder oons motto:

  Met ‘n Hamer in ’n bak, En de vrachtwaaj op standje Off, Sind weij ready for Take-off.