Proclamatie

Proclamatie Ridder Daan 1e

Wie: Daan de 1e
Ridder van de Aogeler Keistenen in het joar 2020

Bie de gratie van ‘t Bestuur en oonze Presidenten közzn tut’n negenendertigsten Ridder van Aogel, maakt oe bekeend:
Dat hippe Opperslepper Roy van Getkot’s .. zien Henk, mien Adjudant wördt, met de passende titels: 

 1. Dat wij zowel miene buren, as bie van Adjudant Roy oetdaagt um samen met oons, lekker de beest oet te hangen met Carnaval. Ze dit extra möcht oetdrukken, deur wat gleentwerk en wat leafendige have bie oonz op ’t erf an te dreagen.
 2. Dat bere oonze kamaraden-koppels met dot an optocht in Aogel, met ne bèèstachtig grote wagen. Trokken deur wat bèèstkes natuurlijk.
 3. Dat Koscje -4-, samen met miene zaalvoetbal moatjes, ok zondags met Carnaval, vroog oet de veern mut. Um samen met oons Hoogheden het Frühshoppen of te trappen.
 4. Dat wij oons doarn road goad vroag’n, um samen met de Rotonde mennekes, een ongekende Bierpreuverij te organiseren. Woarbie wie het onmönich mooi zuln vindn. Dat zowel de Slepvèènt as de Waterpönskes van de partij zoln wéén.
 5. Wij alle Boeren burgers en buitenlui, in Aogel, oetdaagt um op het erf, of an de stroat, ne versiering te plaatsen. Um te loaten zeen dat ze effen heerlijk de beest oethangt, dis’n Carnaval. Um zoa al die stikstof elende effen te vergetn.
 6. Wij met de kinder op de lägere school gearn ne beestachtigen middag wilt organiseren. Onder het motto: breng oe leukste hoesdear met ne de school, en win d’r ne pries met bie Ridder Daan en Adjudant Roy.
 7. Dat wij de beloften oetdaagt, ne passende romantische invulling te geffen an Valentijnsdag, din valt op de vrijdag met het Keistenengala.
 8. Wij alle bouwplannen in Aogel een warm heat to dreagt. En zeker open stoat veur wat hulp bie het anleggen van een Amans-Allee, of een Breukers-plein
 9. Dat wij ok dit joar gean ne boetn recidentie opent samen met oons hele gevolg. Met as locatie ‘n Deurloop en / of Koopman.
 10. Wij dit joar zo of en too op een hofstep te zeen zult wean. Dit nëust din mooin Hofauto, zodat wie de Rotonde mennekes in de been te kriegn um all steppend vanof de Dusinksweg bie oons op de vijfuur-show te kom’n.
 11. Dat wie carnaval viert onder oons motto: 

Effen,gen boern, 
Gen Stikstof, 
Gen gezeur,
Met disse import geat ’t carnaval wah deur