Carnaval 2019

Terug

Ridder Tonny 1 en adjudant Leo uit de kei

Dat jonge tradities geweldig kunnen uitpakken, was zaterdagavond 29 december bij de opkomst van onze nieuwe hoogheden wel te zien. Met het voornemen de opkomst steevast tussen Kerst en oudjaarsdag te plannen, is men bijna verzekerd van een vol en keigezellig Café Groot-Agelo.

Uit de kei verscheen Tonny de 1e; alweer de 38e hoogheid van onze vereniging. Hij wordt bijgestaan door adjudant Leo. Ridder Tonny (Mensink) woont samen met zijn vrouw Roelfje en de twee kinderen Harm en Anne op een gezellig klein boerderijtje. Deze hobbyboerderij ligt net iets voorbij basisschool 'n Boaken, waar geiten, ganzen, eenden, kippen en koeien heerlijk vrij rondlopen. In het dagelijks leven is Tonny werkzaam als chauffeur speciaal transport bij Wagenborg-Nedlift te Hengelo. Adjudant Leo (Scholte Lubberink) woont samen met zijn vrouw Trudy en de drie kinderen Daniek, Rick en Marlyn aan de Enktermorsweg. Hij is ook wel bekend als eigenaar van de hertenweide. In het dagelijks leven is Leo allround timmerman bij Droste Kleinbouw te Hengelo.

Ridder Tonny is, buiten dat hij graag deelnam aan de feesten in Keistenenland, nieuw binnen de vereniging. Adjudant Leo is na actieve deelname in de beginjaren een tijdje uit beeld geweest, maar geeft vol enthousiasme aan er weer helemaal klaar voor te zijn. Samen met de gehele Keistenen familie hopen ze er een mooi feest te maken, gesteund door het thema 'De Keistenen gaan de ruimte in' en hun lijfspreuk:
Met ‘n Hamer in ’n bak, En de vrachtwaaj op standje Off, Sind weij ready, for Take-off

Foto's opkomst

De foto's van de opkomst zijn hier te bekijken

Ridder Tonny 1 en adjudant Leo uit de kei