Carnaval 2019

Terug

Noaberfeest in Agelo: een spontane boel

Vrijdagavond 1 februari vond het inmiddels traditionele Noaberfeest plaats van Noaberverenigingen de Hènige Slepvèènt, Othmarridders, Siepeljonkers en de Keistenen. De carnavalsverenigingen uit Oud-Ootmarsum, Ootmarsum en Agelo vierden ditmaal feest bij camping de Haer. De Keistenen waren dit jaar dus de gastheer van dit gezamenlijke feest. De opzet van het Noaberfeest is om een spontaan feest te vieren, waarbij de mensen van alle verenigingen door elkaar lopen. Terugkijkend kunnen we zeggen dat dat meer dan geslaagd is!

Tot voor kort waren de carnavalsverenigingen C.V. De Kiloknallers, C.V. Saterslo, C.V. Roel en C.V. De Witt’n onbekende verenigingen. Logisch, want ze zijn 1 februari 2019 pas opgericht. Wat is er gebeurd op de camping?

Na binnenkomst van de vier verenigingen openden de Keistenenbloazers de avond spetterend. Spreekstalmeester Bert Damink verwelkomde iedereen en legde de opzet van de avond uit: vanavond wordt de boel eens flink door elkaar gemixt. Ridder Tonny kreeg twee nieuwe adjudanten van andere verenigingen, een andere kapel en een Raad van Elf en overig gevolg toegewezen. Hetzelfde gold voor Markies Jurgen, Prins Ignard en Opperslepster Lieke.

De nieuw gevormde groepen kregen de taak een nieuwe carnavalsvereniging op te richten. Hierbij hoort dus ook een verenigingsnaam, nieuwe titels voor de hoogheid, een lijfspreuk en het tekenen van een vaandel waarop alles tot uiting zou komen. Elke nieuwe vereniging trok met hun kapel naar binnen om de boel eens op stelten te zetten. En dat is helemaal gelukt. Achtereenvolgens maakten de net opgerichte C.V. De Kiloknallers, C.V. Saterslo, C.V. Roel en C.V. De Witt’n hun opwachting. Het dansen en hossen gebeurde fanatieker dan ooit. En op het podium werden als vanouds een paar ‘dikkn’ uitgedeeld. Spreekstalmeester Bert leidde de vrolijke, spontane chaos in goede banen.

Om de chaos compleet te maken, werd een bierestafette gehouden met aan de kant van elke vereniging 11 deelnemers. De estafette werd glansrijk gewonnen door C.V. De Witt’n, onder leiding van Opperslepster Lieke. Toen alle kruitdampen waren opgetrokken werd er als vanouds carnaval gevierd, en bleef het nog lang onrustig bij De Haer.

Foto's

Bekijk de foto's van het mooie Noaberfeest hier.

Noaberfeest in Agelo: een spontane boel