Carnaval 2019

Terug

Keistenengala 2019 groot succes

Het Keistenengala in Agelo was er weer één om niet te vergeten. Het publiek tijdens de drie uitverkochte avonden genoot met volle teugen.

Na het welkomstwoord van president Theo Scholte Lubberink werd het spits afgebeten door Gijs Aarnink en Wessel Vrerink, met hun ode aan de ridder. In een Scania bespraken Gijs en Wessel als hoogheden Tonny en Leo van alles, waaronder mooie gebeurtenissen van het afgelopen jaar. De drie Keisteenzangeressen Annemarie Stevelink, Rolinde Pikkemaat en Carien Oude Lashof zongen vervolgens twee prachtige nummers op de melodie van België (Woar viert wie noe carnaval?) en What a wonderful world (Wat woont wie hier mooi). Daarna betraden vader en zoon Jan en Tim Stevelink het podium, samen met oude bekende Monique Wiegink. Een mooi stuk, die met het huwelijk van Teunke (Tim) en NikKI (Monique) een verrassende ontknoping kende.

Kees Schutte, Erik Damink en Michel Oude Kotte bespraken het Agelose nieuws van het afgelopen jaar ditmaal in de vorm van ‘Dit was het nieuws’. Opnieuw veel humor tijdens dit optreden, waarin bekende personen uit de gemeenschap op de korrel werden genomen en vooral niet gespaard. De Dansmarietjes zorgden voor een swingend onderdeel en maakten een reis door de tijd. De zelfgekozen nummers werden uitgevoerd in een wervelende show. Erik Wiegink, Koen Damink en Marcel Oude Voshaar speelden vervolgens een hoofdrol in Nooitgedacht, een stuk over de oude melkfabriek die ooit op de grens tussen Ootmarsum en Agelo stond. In het afgelopen jaar ontstond er de nodige commotie rond de plannen met dit gebouw en dat werd hier uitvoerig besproken. Tijdens de pauze lieten de Keistenenbloazers horen wat ze in huis hebben. Vol enthousiasme werden er diverse (nieuwe) nummers gespeeld.  

Na de pauze was het de beurt aan de playbackboys. Sietse, Hein en Boet Arens, Jop Droste en Sam ten Oever lieten zien dat ze niet alleen – vooral Nederlandstalige – nummers goed kunnen playbacken, maar er kwamen ook sketches voorbij van bijvoorbeeld Helligen Hendrik, die perfect getimed waren. Vervolgens was het tijd voor de vader van de drie broers: Harry Arens. Als Freddy, de broer van Eddy de Rijk, vertelde hij ontzettend kalm en met veel grappen over hoezeer hij verschilt van zijn broer. Freddy is net als Eddy pakketbezorger en hij deelde alle ins en outs van wat hij tegenkomt tijdens zijn werk.

Daarna kwamen twee debutantes het podium op. Charlott Rikkink en Sandra van der Aa haalden als Betsie en Lies, die woonachtig zijn in de Amanshoeve in Agelo, herinneringen op aan vroeger. Hun eerste optreden op het Agelose podium was een groot succes; ze hadden de lachers op hun hand. En ze lieten zien dat ze niet alleen een aardig woordje Twents kunnen spreken, maar dit ook kunnen zingen. Daarna lieten de Keisteenzangeressen weer horen hoe goed ze zijn met diverse bekende nummers van meidengroepen. Het slotakkoord was zoals altijd voor de broers Rob en Bert Damink. Hun stuk ‘Papa’s in de pampers’ staat heel dicht bij hen zelf; ze hebben respectievelijk 2 en 3 kinderen. Ze konden dan ook in geuren en kleuren vertellen wat ze allemaal hebben meegemaakt tijdens de zwangerschap van hun vrouw en hoe zwaar ze het zelf wel niet hebben gehad. Alle aanwezigen lagen dubbel om hun geweldige grappen. De avond werd afgesloten met het massaal meegezongen Aogels volkslied. Het publiek ging met een grote glimlach op het gezicht naar huis.

Tijdens het gala op zaterdag is de titel Keisteen van het jaar toegekend aan Jan en Ans Wilbers.
Lees hier meer over deze titel.

Nog even nagenieten?
Bekijk hier de foto's van het gala. 

Keistenengala 2019 groot succes