Carnaval 2018

Terug

RUR aanwijzingen uitgelegd

Het is voor de opkomst altijd weer een heel gepuzzel wie de hoogheden zouden kunnen zijn. Hoe kon je nou weten dat Ridder Roy en Adjudant Leo de hoogheden dit jaar zouden zijn? Lees de uitleg van de RUR aanwijzingen!

Aanwijzing 1 : Een beetje borderline die wat minder uit de verf komt in een kerstverhaal, maar wel geknipt is voor de zaak.

Een borderline begeeft zich op de grens, net zoals Roy met zijn woning. 
'Die wat minder uit de verf komt in een kerstverhaal' is Scrooge. Scrooge was een vrek, oftewel een pin. Roy kwam vanuit Reutum (Pin'n doarp) naar Agelo.
Roys vrouw is kapster, dus 'geknipt voor de zaak'. 

Aanwijzing 2 : Deze genoemde ginger, verbonden aan een luidruchtige duikelaar, zet als naamgenoot de tanden in een aardappel liefhebber.

De betekenis van de naam Roy is rood/roodharig, ook wel ginger genoemd.
'Luidruchtige duikelaar' is de kievit ofwel de Kieft. Dit is de schoonfamilie van Roy.
'Naamgenoot van een aardappel liefhebber': Roys achternaam is Scholten. Marilyse Scholten (naamgenoot) is tandarts en getrouwd met Bjorn Pieper. Piepers zijn aardappels. De tandarts is dus een aardappel liefhebber.

Aanwijzing 3 : Verbonden in de naam van het recht, maar onderscheidend in elkaars schaduw.

Scholten waren de oude boerenhoven met de centra van bestuur in de diverse Marken, waar recht gesproken werd. 
'Onderscheidend in elkaars schaduw': Roy heet Scholten en Leo heet Scholten Linde. Het onderscheid tussen hen zit in de schaduwboom Linde. De adjudant staat in de schaduw van de hoogheid. 

RUR aanwijzingen uitgelegd