Carnaval 2018

Terug

Happy carnaval in Agelo met hoogheden Roy en Leo!

De Keistenen gaan het nieuwe jaar in met kersverse hoogheden Ridder Roy de 1e en adjudant Leo. Tijdens de opkomst op 30 december in een bomvol café Groot Agelo kwamen de 2 heren tevoorschijn uit de kei.

Voorafgaand aan het spannende moment werd er tijdens de traditionele bingo al druk gespeculeerd wie de nieuwe hoogheden zouden zijn. Na de bingo kwamen diverse verenigingen binnen, waaronder dit jaar ook de Siepeljonkers en Othmarridders. Eindelijk ging de kei dan open en sprongen Roy Scholten en Leo Scholten Linde eruit.

Ridder Roy woont aan het randje van Agelo, aan de voet van de Kuiperberg. Hij is werkzaam als metselaar bij Steggink in Reutum. Roy is getrouwd met Heidi en trotse vader van Dani en Silke. Adjudant Leo runt Erve Broam in Agelo, samen met zijn vrouw Kristel. Ze hebben 5 kinderen: Myrthe, Bente, Hidde, Hinke en Dycke.

Ridder Roy is geheel nieuw binnen het Agelose carnaval. Adjudant Leo gaat al heel wat jaren mee in de Raad van 11. Ze hopen er samen met hun familie een geweldig jaar van te maken, onder het thema 'Aogel dreait ze de deur, deur een Happy Carwash'. Ze regeren het Keistenenland onder de lijfspreuk: 'N troffel gooi ik in 'n hook, um mie-pat stoat de beest met 'ne volln gear, want wij goat dis'n carnaval onmeunig tekear.

Proclamatie Ridder Roy

De proclamatie van de hoogheden is hier te lezen.

Happy carnaval in Agelo met hoogheden Roy en Leo!