Carnaval 2018

Terug

Happy Keistenengala op hoogste niveau

De 3 gala-avonden dit jaar stonden weer garant voor enkele uren vol vermaak. Het publiek in de uitverkochte zaal genoot met volle teugen.

Al voor het officiële programma zat de sfeer er goed in. De Keisteenzangeressen begroetten elke bezoeker bij binnenkomst met het vrolijke lied van juf Ank uit ‘De Luizenmoeder’. Na de eerste woorden van president Theo, al voor de 36e keer, en mooie klanken van de Keistenenbloazers, startte de Ode aan de Ridder. Erik Damink leek dit alleen voor zijn rekening te nemen, maar al snel sloot Gerard Schutte aan. Samen bespraken ze van alles rondom de hoogheden, maar ook zeker de hofdames werden niet vergeten.

De dansmarietjes Romee, Loes, Evi, Myrthe, Daniek en Sophie brachten daarna een prachtige dans. Niet voor niets hebben ze de derde plek behaald tijdens het Dansmariekeconcours in Fleringen. Vol trots lieten ze de bokaal zien die ze daar hebben binnen gehaald. Ook na de pauze lieten zij nog een stoere dans zien.

In ‘Aogel dreait deur’ zorgden René Stevelink en zijn nieuwe maatje Kees Schutte voor het volgende hoogtepunt. Ze besteedden terecht veel aandacht aan het feit dat de Keistenenbloazers inmiddels al 33 jaar bestaan. Het duo nam de nodige Ageloërs op de korrel en genoot zelf ook zichtbaar van hun buut.

De Keisteenzangeressen vertolkten vervolgens in hun eerste optreden op passende wijze het thema ‘Happy Carwash’, door een Nederlandstalige versie van het gelijknamige nummer. Annemarie Stevelink, Rolinde Pikkemaat, Ellen Haarhuis en Nienke en Karlijn Scholte Lubberink zorgden ervoor dat het publiek ademloos luisterde naar hun geweldige zang.

Het publiek kreeg nauwelijks de tijd om dit prachtige optreden op zich te laten inwerken, want Erik Wiegink, Marcel Voshaar en Koen Damink brachten een bijzondere sketch met de naam Kim Yung Koen. Het begon allemaal nog heel vreedzaam bij de Mariakapel, maar dat beeld veranderde met de komst van de nieuwe Agelose leider Kim Yung Koen. Er volgde een propagandafilm met Noord-Koreaanse beelden, die afgewisseld werden met het ‘materieel’ van Koen Damink.

De Playbackboys zorgden voor een onvervalst stukje amusement. Sam ten Oever, Jop Droste en de broers Hein, Sietse en Boet Arens wervelden over het podium. Niet alleen playbackten zij bekende liedjes, maar ook cabaret kwam voorbij.

Vervolgens stond het stuk van Jan en Tim Stevelink op het programma. Nog nooit eerder stonden een vader en zoon samen op het podium. Tijdens ‘Toon en Teunke’ kwamen er heel wat biechten voorbij.

Harry Arens als Mozes bracht een bijzonder verhaal. Ooit door zijn moeder in een mandje het kanaal opgedreven, was hij op zoek naar zijn vader. Het bleek dat zijn vader iemand moest zijn die in de jaren 80 op de Landbouw RAI aanwezig was. Zijn verhaal wisselde hij af met zijn nummer ‘Loat me leavn’, op de melodie van ‘Hallelujah’. Jan Schutte begeleidde hem op de piano.

Vervolgens zag het publiek de Keisteenzangeressen weer terug. Een bijzonder hoogtepunt, omdat zij maar liefst twee nummers a capella brachten. Eerst namen ze het publiek mee op de fiets door Agelo, met mooie beelden op de achtergrond, en daarna werden diverse oud-hoogheden bezongen.

Tenslotte zorgden Bert en Rob Damink wederom voor een geweldig slot. ‘Zit je haircut’ speelde zich af in een kapsalon. Er ontstond een mooie en herkenbare dialoog tussen de kapper en zijn klant, waarin weer diverse verschillen tussen mannen en vrouwen werden uitgelicht.

De Keistenenbloazers zorgden voor een mooie muzikale omlijsting tussen nummers door en aan het eind van het gala. De finale zorgde voor een daverend applaus voor alle mensen die meegewerkt hebben aan het gala en natuurlijk voor een hoog meezinggehalte tijdens het Agelose volkslied.

Nog verder nagenieten?
Bekijk de foto's hier. 

Happy Keistenengala  op hoogste niveau